Ridicarile auto – interzise în Cluj

ridicari auto oradea

Doi studenţi din Bucureşti şi Cluj-Napoca au câştigat deja în instanţă procesele pe care le-au intentat celor care ridică maşini. Pe 19 mai 2012, site-ul ziuadecluj.realitatea.net informa că, în urma unei decizii a Curţii de Apel, maşinile clujenilor nu mai pot fi ridicate sau blocate de Primăria Cluj. „Instanţa a suspendat hotărârea care reglementează ridicarea şi blocarea maşinilor. (…) Este pentru a doua oară în ultimele şase luni, când instanţele clujene iau o asemenea decizie”, se arată pe site-ul clujean. Prima sentinţă a fost dată în luna noiembrie a anului trecut, iar după câteva zile Consiliul Local Cluj a adoptat o nouă hotărâre care s-o înlocuiască pe cea anulată de instanţă, scrie ziuadecluj.realitatea.net.

Ultimul proces a început anul trecut, când un student al Facultăţii de Drept şi-a parcat maşina în faţa instituţiei. Autoturismul i-a fost ridicat de municipalitate şi ulterior a atacat în instanţă hotărârea de Consiliu Local.

Cazul studentului din Bucureşti a fost mediatizat de Antena 1, în Observator. În februarie 2009, tânărului Andrei Vlaicu i s-a ridicat maşina din Splaiul Independenţei, deoarece ar fi parcat la mai puţin de 25 de metri de o trecere de pietoni. Vlaicu a contestat, susuţinând că a parcat-o la peste 30 de metri, iar legea spune că autovehiculul trebuia să fie ridicat doar dacă încurca traficul – se arată în reportajul Antenei 1. După măsurători, judecătorul i-a dat dreptate reclamantului, stabilind că maşina a fost ridicată abuziv. Studentul a fost despăgubit.

Citeşte şi:

Ridicarile auto in Oradea – legale sau nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *