De-ale campaniei electorale: USL în Scoala Oltea Doamna din Oradea

usl in scoala oltea doamna

Printr-un comunicat de presă transmis sâmbătă, PDL condamnă campania electorală pe care USL şi-a făcut-o în Scoala Oltea Doamna din Oradea, pe 1 iunie. Iată ce conţine comunicatul PDL Bihor, semnat de preşedintele său interimar, consilierul judeţean Ionel Avrigeanu:

„Un fapt de o gravitate extremă s-a petrecut în cursul zilei de astăzi, 1 iunie, la Oradea. O gaşcă USL-istă, în complicitate cu conducerea Şcolii „Oltea Doamna”, a ţinut cu orice preţ să terfelească inocenţa copiilor, deturnând politic şi ideologic Ziua Internaţională a Copilului. Dincolo de conotaţiile penale ale acestei iniţiative, gestul cinic al ortacilor USL murdăreşte inocenţa, candoarea şi frumuseţea unui moment care simbolizează puritatea şi dragostea filială.

PDL Bihor ia act cu dezgust de această iniţiativă a USL şi cere organelor în drept (Biroul Electoral Judeţean, Autoritatea Electorală Permanentă şi Inspectoratul Şcolar) să se sesizeze cu privire la un act prin care politica sfidează bunul-simţ şi onoarea. În acelaşi timp, constatăm utilizarea de către USL a metodelor josnice în goana după cât mai multe voturi”.

***

Dincolo de acest comunicat, din informaţiile pe care le-am obţinut, întrunirea la care face referire PDL s-a ţinut în sala de sport a şcolii. Au fost prezenţi mai mulţi candidaţi USL pentru Consiliul Local Oradea, la manifestare participând inclusiv Mihai, de la Hi-Q!

Totuşi, manifestarea electorală a avut loc după orele de curs, fiind găzduită de şcoală din cauza ploii. Iniţial, evenimentul era prevăzut a se desfăşura în Parcul Brătianu – Cupa USL de 1 Iunie. Legislaţia în vigoare interzice organizarea de întruniri electorale în timpul orelor de curs.

Ulterior comunicatului de presă, contactat telefonic, liderul PDL Bihor, Ionel Avrigeanu, spune că a văzut ieşind din şcoală copii îmbrăcaţi în port popular în jurul orei 13. Informat de mine că, totuşi manifestarea nu a avut loc în timpul orelor de curs, Avrigeanu a opinat că dacă întrunirea nu este ilegală, este cel puţin imorală.

Poliţişti luaţi la pumni în campania electorala, la Măgura – Pietroasa

Un USL portocaliu

Nu vor parcări cu taxă la Universitate

Imagini de la evenimentul USL din Scoala Oltea Doamna:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *