32 de sensuri giratorii în Oradea

harta oradiei cu sensurile giratoriiDa. Sunt 32. Le-am numărat pe toate. Inclusiv pe cel de la Real II şi cel de la Era-Oradea Shopping City. Chiar dacă sunt amplasate după indicatorul de intrare în Oradea. Şi vor fi 33, după ce va fi finalizat Podul Macio, din Dragoş Vodă.

Numai pe Şoseaua de Centură sunt 9. Cea mai proaspătă giraţie va fi la intersecţia Ogorului cu Nojoridului, la Bronx. Astfel se face că între intersecţia cu Calea Aradului şi cea cu strada Nojoridului vor fi 4 sensuri giratorii, pe o lungime de 3,1 kilometri.

Apogeul e atins, însă, în zona Podului Sovata. Străzile Carpaţi şi Oneştilor ar trebui rebotezate simplu, în „strada giraţiilor”. De la intersecţia cu Bdul Dacia şi până la cea cu strada Tudor Vladimirescu avem nu mai puţin de 6 sensuri giratorii, pe o lungime de 1,3 kilometri. O adevărată salbă de giraţii…

Nu vreau să fiu înţeles greşit. Chiar cred că un sens giratoriu poate fi benefic, dacă e amenajat acolo unde trebuie şi la dimensiunile potrivite. Exemplu: giraţia Dacia – Transilvaniei. Dar, sper că sunteţi de acord cu mine când spun că ce-i prea mult strică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *