Hellvig a ştiut cu cine să-şi bea cafeaua de dimineaţă

Eduard HellvigGuvernul Ponta nu are niciun ministru care să poată fi socotit bihorean. Totuşi, Eduard Hellvig a fost desemnat ministru al Dezvoltării Regionale şi al Turismului, în Guvernul Ponta. Hellvig accede în această funcţie după ce în ultimii ani a fost consilierul lui Crin Antonescu, poziţie de pe care a ajuns secretar general al PNL.

Eduard Hellvig are o legătură cu judeţul Bihor, după ce în 2004 a devenit deputat de Bihor pe lista PSD+PUR. Apropiat al lui Dan Voiculescu, Hellvig a fost desemnat de Partidul Conservator euro-observator în Parlamentul European, în 2006-2007. Apoi, în 2008 a candidat din partea PNL Bihor pentru colegiul deputaţial nr. 8 din Oradea. Fără succes, însă.

Ulterior acestei candidaturi, Hellvig a fost tot mai puţin prezent în viaţa publică din Oradea şi Bihor. În schimb, a escaladat treptele Puterii în Capitală. Liderul PNL, Crin Antonescu l-a luat lângă el iar acum a fost nominalizat pentru portofoliul deţinut în guvernele Boc de către Vasile Blaga şi Elena Udrea.

Eduard Raul Hellvig are 37 de ani şi este născut în Zalău. A absolvit Ştiinţe Politice şi Administrație Publică la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (1997). De asemenea, a urmat studii post-universitare în domeniul securității și apărării, în ţară şi străinătate.

Un alt ministru care, cel puţin teoretic ar trebui să fie apropiat Bihorului, este Ovidiu Silaghi – nominalizat la Ministerul Transporturilor. Silaghi reprezintă PNL Satu-Mare, filială care, susţine senatorul Cornel Popa, are o înţelegere de susţinere reciprocă cu PNL Bihor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *