Cseke ar copia Debretinul în Oradea

cseke debrecen fonix

Senatorul Cseke Attila a dus vineri presa orădeană la Debretin. Printre ei, şi eu. Cseke a vrut să ne arate de ce avem nevoie şi noi de o sală precum Fonix Csarnok. Într-adevăr, e o sală impresionantă, mai ales pentru un oraş relativ mic, ca şi Debreţinul. Ex-ministrul Cseke spune că dacă-l alegem pe el primar, va face una la fel şi în Oradea.

E clar că dacă-ţi faci o sală ca şi aia – 7.077 locuri pe scaune – automat trebuie să fii în stare să organizezi evenimente cu ştaif în ea. Altfel, nu ţi se umple şi degeaba o faci. Îţi trebuie evenimente grandioase, iar Debreţinul a reuşit mai multe, în aceşti ani. Ca exemplu, Campionatul Mondial de Gimnastică sau concerte precum Iron Maiden, Deep Purple, Lenny Kravits sau Lord Of The Dance.

Cu sala Fonix (şi nu numai), Debretinul a dat clasă Oradiei. Clar că-ţi creşte rangul, ca şi oraş. Cred că nu numai eu, ca orădean, m-am săturat ca pentru orice eveniment mai de soi să trebuiască să bat drumul Clujului. Apropo, şi Clujul îşi face o sală polivalentă modernă.

Pe de altă parte, Fonix Csarnok a fost construită din banii ministerului maghiar de sport: 12 milioane de euro a costat. Oradea are de dat banii pe tramvaie, către Siemens. Aproape 30 milioane de euro.

Dar zău că ne-ar prinde şi nouă bine o sală ca şi Fonix Csarnok, măcar ca să fim şi noi cunoscuţi în lume pentru ceva. Şi nu numai pentru aia. Deoarece, vorba lăudărosului primar din Debreţin, o asemenea sală polivalentă ar putea face mai multe pentru oraş decât orice altă campanie de imagine plătită pe bani grei.

Aşadar, e o chestiune de strategie, până la urmă. Are nevoie Oradea de o sală ultra-modernă, pe post de ambasador?

Reportajul de la faţa locului, pe Bihon:

Cu ce se lauda Debretinul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *