PC – buturuga mica din USL Bihor

traian-bodea

Preşedintele PC Bihor, Traian Bodea, spune că formaţiunea pe care o conduce va avea circa 20 de candidaţi pentru funcţia de primar la alegerile locale din 10 iunie. Aceasta chiar dacă Partidul Conservator e parte a USL. Prin anunţul acesta, Bodea vrea să mai rărească din primarii PNL şi PSD, cu care altfel e aliat.

„Competiţia e competiţie, am învăţat asta din sectorul privat”, explică Bodea.

Iată localităţile în care conservatorii vor avea candidat de primar: Copăcel (unde primarul în exerciţiu e de la PC), Brusturi, Ceica, Gepiu, Pietroasa, Popeşti, Sârbi, Ţeţchea – unde PC are azi viceprimari, Nucet, Batăr, Boianu Mare, Borod, Curăţele, Ineu, Săcădat, Şuncuiuş, Tinca şi Lăzăreni.

Conservatorii spun că vor avea câte un loc eligibil pe lista USL pentru Consiliul Local Oradea (poziţia a 15-a), respectiv pentru Consiliul Judeţean Bihor (poziţia a 16-a). La CLO omul PC ar fi Teofil Filimon, iar la CJB Traian Bogdan – fost director în Prefectura Bihor.

Traian Bodea spune că PC are un bazin electoral de circa 4% în Bihor, ceea ce înseamnă 8.000 – 9.000 de voturi. „Nu sunt foarte multe, dar să nu uităm că la Consiliul Judeţean se poate câştiga şi cu 1.500 de voturi”, a atenţionat conservatorul – aluzie la colegii din PNL, împreună cu care formează ACD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *