CSM Oradea – CSU Ploiesti in play-off. La Dinamo, Maric a marcat doar 2 puncte!

topcov csm oradea

Chiar dacă băieții noștri au învins la București pe Dinamo, scor 99 – 77, în cele din urmă CSM Oradea a terminat sezonul doar pe locul 5. Aceasta pentru că atât U Cluj cât și CSU Ploiesti au învins, la rândul lor, în ultima etapă. Așa că, deși suntem la egalitate de puncte cu aceste echipe, CSM Oradea s-a clasat sub ele din cauza rezultatelor în întâlnirile directe. Cu Clujul am pierdut ambele meciuri, iar cu Ploiești am bătut acasă și am pierdut în deplasare. Doar că ei ne-au bătut mai rău la ei acasă, decât i-am bătut noi pe ploieșteni la Oradea.

Urmare a acestor rezultate, Oradea joacă în play-off tocmai cu Ploieștiul, locul 4 în clasament. Jucam tot cu ei și dacă era invers – noi terminam pe 4 și ei pe 5. Doar că acum lucrurile stau așa: dacă se ajunge la meci decisiv în play-off, Ploieștiul are avantajul meciului pe teren propriu.

Se joacă în sistem cel mai bun din cinci meciuri.

Primele două meciuri se joacă la Ploiesti – miercuri, 11 și joi, 12 aprilie.

Apoi, cel de-al treilea se joacă la Oradea – miercuri 18 aprilie. Dacă e cazul, al patrulea meci e tot la Oradea, în ziua imediat următoare – joi, 19 aprilie.

În fine, dacă e cazul, al cincilea meci se va juca la Ploiesti – duminică, 22 aprilie.

Trebuie s-o recunoaștem, ar fi o superbă surpriză să scoatem din cursă echipa lui Cătălin Burlacu, vicecampioană sezonul trecut și multiplă campioană în ultimii ani.

burlacu catalin

Celelalte meciuri din play-off se vor juca după același calendar.

Iată înfruntările:

Gaz Metan Mediaș (loc 1) – Energia Rovinari Tg. Jiu (loc 8 )

BC Timișoara (2) – CSM București (loc 7)

U Mobitelco Cluj (3) – BC Târgu Mureș (6)

CSU Ploiești (4) – CSM Oradea (5).

ACHIM A BĂGAT TOATĂ ECHIPA CU DINAMO

La meciul cu Dinamo de la București de astăzi, 4 aprilie 2012, liderii echipei noastre au fost:

Milos Pesic – 21 puncte

Milos Pesic – 10 recuperări

Maric – 7 asisturi.

La acest meci, antrenorul Cristi Achim a rulat toată echipa. Era oricum un meci lejer, deoarece la Dinamo joacă cu juniori.

Se impunea menajarea titularilor. S-a văzut mai ales în ultimele două jocuri, cu Rovinari și Craiova, că echipa nu mai are suflu pe acest final de sezon.

Un fapt elocvent: la București, cu Dinamo, Maric a jucat 22 de minute din cele 40 de joc efectiv, dar a marcat doar 2 puncte! A fost lider la pase decisive, dar nu a mai avut precizie în aruncări: doar o singură reușită din patru aruncări de 2 puncte și 0/3 la cele de 3 puncte.

Mai merită consemnată și revenirea lui Navickas în ultimul joc al sezonului regulat. Cu Dinamo, lituanianul a jucat 9:25 minute dar nu a reușit să înscrie. A ratat două aruncări de 3 puncte.

Iată statistica completă a meciului Dinamo Oradea 77 – 99 (12 – 36; 25 – 18; 18 – 21; 22 – 24), pe site-ul FR Baschet, AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *