Vuscan vede parcari prea scumpe in Oradea

vuscan„Parcările din jurul Podului Sovata, de lângă Nova Euro, costă 3.300 lei/loc de parcare, în timp ce costul real nu e mai mare de 600 lei. Unde se duc restul de bani?”. Este întrebarea adresată de Horea Vuscan Primăriei Oradea. Vuscan spune că a ajuns la preţul de 600 de lei după ce s-a consultat cu firme de construcţii.

Orădenii să nu plătească!

De altfel, Vuscan – vicepreşedinte al Mişcării Verzilor Democrat Agrarieni (MVDA) – are o problemă cu amenajarea parcărilor de domiciliu. „Nu aş da din banii orădenilor către firma Selina miliarde de lei că sa traseze linii pe beton şi să asfalteze spaţii verzi după ce a tăiat copacii şi vegetaţia existentă. (…) Eu mă pronunţ pentru un oraş european care să aibă parcări cu dale înierbate”, cere militantul verde.

Vuscan plusează, spunând că nu e de acord ca aceste parcari să fie taxate de Primărie. Potrivit lui, „orădenii plătesc deja foarte multe taxe şi impozite precum şi unele din cele mai mari preţuri din România pentru utilităţi”. De altfel, reprezentantul MVDA le cere orădenilor să nu mai plătească la Primărie pentru parcari, fiind convins că nimeni nu va putea putea lua în spate asfaltul gata turnat!

Potrivit contestatarului politicilor municipale, „plătim servicii scumpe pentru că avem monopolurile CET, Selina, RER, Apă-Canal, OTL”. Pentru a-şi susţine teza, Vuscan a făcut comparaţii cu Clujul: „În Cluj avem două societati care fac salubritate, în Oradea avem numai monopolul RER. În Cluj gigacaloria este de 165 de lei, iar orădenii plătesc 235 de lei. În Oradea un bilet de transport in comun este 4 lei, în Cluj este de 3,6 lei şi exemplele ar putea continua. Soluţia mea are în vedere o piaţă liberă şi concurentă“, a transmis Horea Vuşcan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *