Tirle despre greva angajatilor CJ Bihor: „O alarma falsa”

tirlePreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Tirle, nu crede că de luni angajaţii instituţiei pe care o conduce vor intra în greva: „Eu cred că este o alarma falsa. Au fost induşi în eroare. 10-12 angajaţi s-au întâlnit cu liderul lor sindical şi aceştia au crezut că trebuie să semneze un memoriu pentru Bucureşti. (Liderul sindical) a transformat apoi tabelul în semnături pentru greva. Nu cred că este legal. Nu rezolvă absolut nimic”, a declarat vineri seara Tirle.

Altfel, presedintele CJ Bihor nu are prea multe cuvinte măgulitoare despre şefa sindicatului Forum din CJ Bihor, Kiss Judit. „Doamna Kiss are o părere prea înaltă despre dânsa decât se cuvine. Şi alţii s-au convins că e o pălărie prea mare pentru dânsa această funcţie de lider sindical”, crede Tirle.

Şeful CJ Bihor consideră că a făcut tot ce se putea pentru angajati, dar nu s-a putut mai mult. Însă spune că a primit deja trei răspunsuri de la ministere, la memoriile trimise de Consiliul Judeţean către premierul Boc şi apoi către premierul Ungureanu. „Ne kiss juditcer unele date suplimentare, care nu erau prinse în memorie. Însă am făcut tot ce legea îmi permitea să fac. Dar eu nu-mi pot permite să nu pun în aplicare o decizie a Curţii de Conturi şi o decizie judecătorească definitivă. Vreau să văd şi eu cine şi-ar permite asta”, spune Tirle, adăugând că o parte dintre angajati ar fi venit la el după şedinţa de sindicat, supăraţi că ar fi fost induşi în eroare de liderul sindical Kiss Judit! „Nu cred că va fi greva. Toţi sunt intelectuali, toţi ştiu ce e posibil şi ce nu. Nu sunt novici în probleme de legislaţie şi codul muncii. Comportamentul dânsei (a lui Kiss Judit – n.r.) lasă însă mult de dorit pentru un lider sindical, care crede că dacă merge prima dată la presă şi apoi la mine rezolvă ceva. Nu are nicio logică demersul dânse”, a fost de părere preşedintele CJ Bihor.

Radu Tirle spune că luni dimineaţa va fi la birou, dar înainte de ora 9 va pleca spre Aeroport, deoarece are întâlniri în Capitală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *