Schengen: Sarkozy, pasapoarte la Carrefour vrei?

spatiul-schengen-nicolas-sarkozy-ameninta-romania-si-bulgaria

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, este in plină campanie electorală. Ca atare, asistăm din nou la o serie de declaraţii anti-europene, mai ales că lui Sarkozy îi tremură indispensabilii: e în spatele contracandidatului Francois Hollande, în toate sondajele!

În cel mai recent miting electoral de-al său, Sarkozy s-a apucat să vorbească despre Schengen: că Franţa îşi rezervă dreptul de a se suspenda din Schengen dacă „nu se obţine o reformă de fond”. Agenţiile de ştiri au tradus asta printr-o ameninţare la adresa României, Bulgariei şi Greciei. Desigur, românii sunt vinovaţi pentru toate relele Europei, chiar dacă noi suntem încă interzişi în Schengen.

carrefour

Dar am şi eu o întrebare: Daca Sarkozy tot are ceva cu noi, de ce nu impune prezentarea pasaportului de către consumatorii români şi la intrarea în magazinele Carrefour?! Sau prezentarea pasaporului de către „roumains” la intrarea în uzinele Dacia – Renault.

A dracului occidentalii ăştia: vor banii românilor, dar nu-i vor pe români cu adevărat în Europa. Aşadar, suntem ca-n fabula lui Grigore Alexandrescu – Câinele şi căţelul – iar dulăii cei mari ai Europei ar vrea ei egalitate, dar nu pentru căţeii de la periferia Europei.

cocosul francez jumulit

Dincolo de îngâmfarea asta specific franceză, stau şi mă gândesc unde erau acum cocoşii francezi dacă americanii nu le salvau dosul în al doilea război mondial… Cred că-şi pierdeau de tot penele şi uitau şi Marseilleza.

Apropo de Franţa domnului Sarkozy: ţara asta se află şi anul acesta pe lista ţărilor monitorizate de organizaţia Reporteri Fără Frontiere pentru practici care îngrădesc accesul la internet. Detalii, aici.

PS: Greu cu Europa la deal, n’est-ce pas?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *