Kiss Judit a ieşit din greva foamei…

kiss judit in greva foamei a chemat ambulanta la cj bihor

Sindicalista Kiss Judit – lider sindical la Consiliul Judeţean – a ieşit din greva foamei. Printr-un comunicat trimis luni seara, la ora 22.50, Kiss Judit îşi anunţa renunţarea la protestul prin auto-înfometare. „Mulţumind pentru intersul dovedit în sprijinul cauzei salariaţilor CJ Bihor şi apreciind atitudinea încurajatoare a colegilor, vă aduc la cunoştinţă că încetez greva foamei, considerând că prin această formă de protest am reuşit să exprim mesajul îngrijorător al celor pe care îi reprezint”, se arată în comunicatul trimis marţi seara de lidera sindicatului Forum din CJ Bihor.

Kiss Judit se aflase în greva foamei de luni, de la ora 15.30.

Sindicalista intrase în greva foamei pentru a protesta astfel faţă de tăierea sporurilor salariale pentru angajaţii CJ Bihor. Iniţial, Kiss Judit anunţase o grevă de avertisment în care urmau să intre angajaţii CJ Bihor, de luni dimineaţa. Cum nu a putut să organizeze greva, din motive legale, Kiss Judit a ţinut să intre într-o grevă a foamei, pe proprie răspundere.

Pentru salariile mici pe care le au azi majoritatea angajaţilor Consiliului Judeţean – de doar câteva sute de lei – Kiss Judit îi învinovăţeşte inclusiv pe preşedintele Radu Ţîrle şi pe secratarul Judeţului, Carmen Soltănel. Acestora le reproşează că nu au mers până în pânzele albe, în Justiţie, pentru apărarea drepturilor salariale ale salariaţilor CJ Bihor.

Angajaţii Consiliului Judeţean au rămas fără sporuri de dispozitiv şi fără drepturile speciale după ce Curtea de Conturi le-a catalogat ilegale. Curtea de Apel Oradea a confirmat decizia Curţii de Conturi, astfel încât conducerea CJ Bihor a dispus deja reţinerea sumelor din salarii. Mai mult, în urma deciziei judecătoreşti, angajaţii Consiliului trebuie să returneze sumele încasate vreme de un an şi jumătate. Sumele vor fi returnate tot prin reţinerea din salarii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *