Groza (PDL) se vrea un primar „echilibrat şi destins”

groza-seremi-blaga-tirle

Azi, PDL și-a anunțat candidații pentru Primăria Oradea și Consiliul Județean, în prezenţa preşedintelui Senatului, Vasile Blaga. Fostul viceprimar și primar interimar Mihai Groza va fi candidatul PDL pentru funcția de primar al municipiului Oradea, iar Radu Ţîrle va fi candidatul PDL la președinția Consiliului Județean.

Groza a mai candidat pentru această funcție și acum patru ani. Tot în 2008, Mihai Groza a mai candidat la Senat în Oradea, câștigându-și colegiul în care a candidat. Totuși, Groza nu a mai ajuns în Parlament din cauza sistemului electoral. În locul său, a ajuns senator de Oradea Ioan Mang, candidatul PSD care ieșise pe locul patru. Acum, Groza este director la Hidroelectrica, sucursala Oradea.

Candidatul PDL la președinția Consiliului Județean este Radu Țîrle, cel care și azi ocupă această funcție. Țîrle a candidat în 2008 din partea PNL, după ce în prealabil fusese exclus din PDL.

Mihai Groza a declarat că are trei motivaţii care l-au determinat să candideze încă o dată la funcţia de primar. Prima este „restanţa” care o are faţă de concitadinii săi care l-au votat în alegerile parlamentare din toamna anului 2008. Invocând faptul că nu a ajuns senator, deşi a câştigat colegiul, Groza a spus că este momentul să candideze „şi pentru acei orădeni care au fost dezamăgiţi pentru că li s-a nesocotit votul”.

Candidatul PDL crede că dacă nu i s-a permis să fie senator, va deveni, în schimb, „primarul tuturor orădenilor”. Menţionând că are un proiect pentru orădeni, pe care-l va prezenta în perioada următoare, Mihai Groza a promis că va fi un primar „care ţine cont de demnitatea orădenilor şi care va putea asigura armonie şi civilizaţie unei comunităţi de oameni educaţi, cu înalt standard de civilizaţie”. Despre campania electorală, Groza a spus că va adopta „o strategie onestă, într-o competiţie de idei şi atitudini determinate de binele public”. În fine, fostul viceprimar a opinat că „orădenii trebuie să fie reprezentaţi de un edil şef echilibrat şi destins”.

tirle-ghilea

Ce a făcut Ţîrle

Prezentat oficial drept candidat PDL la şefia CJ Bihor, Radu Ţîrle a făcut o scurtă prezentare a mandatului său la şefia CJ. Ţîrle a spus că, în mandatul său majoritatea investiţiilor au fost pe drumurile judeţene, afirmând că în preşedinţia sa au fost asfaltaţi 200 de kilometri de drumuri. Ţîrle a dat mai multe exemple, printre care şi drumul de Tinca. Cât despre Aeroport, preşedintele CJ şi-a evidenţiat meritele în reabilitarea terminalului, cerându-i lui Blaga susţinerea şi pentru finanţarea pistei, din bani europeni.

Despre îndelung aşteptata mutare a Muzeului în noul sediu, Ţîrle speră „ca firma (Selina – n.r.) să reia activitatea. Avem toţi banii în buget pentru a închide lucrarea. E trist că nu înţelege importanţa, urgenţa lucrării”, a afirmat el. „Săptămâna trecută am depus atât la Preşedinţie cât şi la primul-ministru un memoriu în care am explicat situaţia. (…) Ştiţi că am preluat acea licitaţie, dar este vina altora că au venit cu 2 milioane euro mai jos decât valoarea de proiectare. Devine o situaţie de interes naţional. Între cele 400.000 de exponate sunt multe care fac parte din tezaurul naţional şi patrimoniul României”, a spus Ţîrle, deplângând chiria mare pe care Muzeul o plăteşte Episcopiei Romano-Catolice, pentru Palatul Baroc: 15.000 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *