Galeria FC Bihor, evacuata la ordinul FRF!

galeria-fc-bihor-evacuata-din-stadion-la-meciul-fc-bihor-fc-timisoara-1

FC Bihor a pierdut astăzi, pe teren propriu, în faţa FC Timişoara, scor 0-2. Nu mă voi referi prea mult la jocul propriu-zis, care a fost câştigat lejer de timişoreni. Scorul final a fost decis încă din prima repriză, prin golurile lui Axente.

Altceva vreau să subliniez: încă o dată FRF a arătat că este condusă de nişte indivizi abuzivi, care-şi bat joc pur şi simplu de mişcarea fotbalistică din ţara noastră. Chiar înaintea începerii meciului, galeria FC Bihor a fost evacuata din stadion pentru că nu a vrut să se mute la ordinele observatorului federal pentru acest meci! Pe trimisul FRF – Dorel Cura din Arad – nu l-a interesat că galeriei „Peluza Nord Oradea” îi vine peste mână să se mute de la peluza nord la peluza sud! Aşadar, un specimen de Dorel pe gustul FRF, care s-a comportat la Oradea exact ca un… Dorel!Ameninţând că nu va da voie să înceapă meciul dacă nu i se îndeplineşte pretenţia, trimisul FRF a ştiut una şi bună: că galeria bihoreană stă prea aproape de galeria Timişoarei! Chiar dacă cele două galerii erau despărţite de două sectoare goale de tribună, garduri şi stewarzi. Şi chiar dacă şi în alte meciuri cele două galerii – gazdă şi oaspete – au stat în aceleaşi locuri la meciurile FC Bihor, fără să aibă loc vreun incident.

galeria timisoarei a ramas in stadion

La fel de ciudat e motivul pentru care i s-a cerut galeriei echipei gazdă să se mute la peluza opusă şi nu echipei oaspete. Suporterii Timişoarei nu au fost deranjaţi. Organizatorii şi observatorul federal au preferat, în shimb, să umilească micuţa, dar inimoasa galerie a FC Bihor, care stă la peluza nord deja de ani de zile. Astfel, galeria a fost evacuata şi FC Bihor a evoluat pe teren propriu fără galerie. Urmarea: tot meciul, fondul sonor a fost asigurat de galeria Timişoarei – „Viola Ultra Curva Sud”.

Cum cei de la „Peluza Nord Oradea” au refuzat să se mute, au fost scoşi afară de firma de pază.

Umilinţa la care a fost supusă galeria Bihorului e cu atât mai regretabilă cu cât pentru acest meci făcuseră o coregrafie specială, pentru care fiecare membru a cheltuit 50 lei noi/cap. În urma celor întâmplate, galeria nu va mai susţine FC Bihor, anunţă Daniel Bokor, până când cei responsabili de situaţia creată nu-şi vor cere scuze şi până când nu se va decide ca galeria echipei oaspete să fie mutată la peluza sud.

„Nu vom încuraja echipa până când nu se vor lua măsuri. Şi anume: să se mute galeria echipei oaspete în peluza sud, în colţul dinspre benzinărie, definitiv. Şi să amenajeze acolo tot ce e nevoie: sursă de apă şi toalete ecologice. Menţionez că domnul preşedinte (al FC Bihor – Ovidiu Morcan – n.r.) m-a sunat înainte de meciul cu UTA şi mi s-a zis că până când se vor realiza sursă de apă şi toalete ecologice pentru galeria oaspete la peluza sud, vom împărţi aceeaşi peluză”, mi-a declarat suporterul orădean Daniel Bokor, în timp ce colegii săi îşi strângeau steagurile şi le aruncau în portbagajul unei maşini din curtea stadionului. Declaraţia integrală a lui Daniel Bokor, o gasiti aici: Daniel Bokor, Peluza Nord Oradea.

Înainte să se retragă de la stadion, s-a strigat împotriva preşedintelui FRF. „FRF, *uie FRF” şi „Mircea Sandu eşti o mizerie”, au fost scandările galeriei orădene. La finalul meciului, în jurul stadionului s-a auzit şi scandarea „Mitică la puşcărie!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *