E-ticketing la OTL

e-ticketing in olandaÎn tramvaie şi autobuze se montează validatoare pentru sistemul de tichetare electronică (e-ticketing). Directorul OTL, Csuzi Istvan, spune că în prima jumătate a lunii aprilie va fi testat sistemul. Spre finalul lunii viitoare ar trebui ca e-tichetarea să fie funcţională.

Sistemul de e-ticketing va introduce carduri de călătorie. Aceste carduri vor fi apoi validate în mijlocul de transport în comun. Prin sistemul de e-ticketing s-ar rezolva problema biletelor expirate, de care se lovesc orădenii care se trezesc amendaţi de controlori, deoarece biletele lor nu mai sunt recunoscute de OTL! Spre deosebire de biletele de azi, Csuzi spune că pe cardul de călătorie va fi trecută perioada pentru care este valabil, astfel încât călătorul va şti exact ce şi pentru cât timp cumpără. „În sistemul de e-ticketing va fi luată în calcul călătoria. Punctul cu care se încarcă cardul electronic va înseamna călătoria şi nu valoarea. Punctele acestea vor fi valabile pe perioada valabilităţii cardului”, a informat directorul OTL.

otl-oradea-siemens-ulf

Sistemul este realizat de firma Radcom din Capitală, patronată de Nicolae Badea – preşedintele FC Dinamo Bucureşti. Costul sistemului se ridică la 322.000 euro+TVA.

Rămâne de văzut cât de rezistente vor fi validatoarele la actele de vandalism pe care OTL le anunţă cu regularitate.

În altă ordine de idei, OTL mai are o miză: colaborarea cu mall-urile din Calea Aradului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *