Baschet: CSM Oradea – Gaz Metan Medias, un meci esential

csm-oradea 2011-2012

Azi, de la ora 20, Oradea are meci mare. La baschet. Noua revelaţie sportivă a oraşului, echipa de baschet, are în faţă Gaz Metan Medias. Mediaşul este, practic, liderul clasamentului Diviziei A la baschet masculin. Aceasta pentru că, deşi va pierde azi la Oradea, Medias va reveni oricum în fruntea clasamentului (în baschet se acordă 2 puncte la victorie şi 1 punct la înfrângere).

Pentru baschetul orădean este un meci esenţial. Vine după mai multe meciuri dificile pe teren propriu, cu echipe din fruntea clasamentului. Unele pierdute (63-67 cu U Mobitelco Cluj; 81-85 cu BC Timişoara), altele câştigate (90-80 cu Tg. Mureş; 87-59 cu CSŞ Giurgiu). În plus, în mandatul lui Cristian Achim, Oradea nu a reuşit încă să învingă Mediaşul.

csm oradea baschet

Azi, Oradea primeşte liderul Gaz Metan Medias după trei victorii consecutive, cea de acasă cu Giurgiu şi ultimele două în deplasare, la Piteşti şi Iaşi. Ce-i drept, echipe din a doua jumătate a clasamentului. Dar victoriile rămân victorii şi să nu uităm că Piteştiul este câştigătoarea Cupei României (Oradea a terminat Cupa pe locul 3).

Dacă CSM Oradea bate azi Mediaşul, băieţii noştri vor prinde aripi şi cred că Oradea va putea să bată tot până la finalele sezonului regulat. Mai cu seamă că în ultimele patru partide din sezonul regulat ar avea de jucat cu echipe mai slab cotate ca Oradea.

Iată programul în continuare:

deplasare la Ciuc (24 martie)

acasă cu Rovinari – Tg. Jiu (28 martie)

acasă cu Craiova (31 martie)

deplasare la Dinamo Bucureşti (4 aprilie).

Detalii pe frbaschet.ro.

Azi, Oradea este pe locul 7, cu 38 de puncte, dar are două meciuri în minus faţă de echipele cu care ne luptăm: CSM Bucureşti (42 p.), U Mobitelco Cluj (42 p.), CSU Ploieşti (43 p.) şi BC Mureş Tg. Mureş (43 p.). Un alt atu: Oradea are coşaveraj bun. De altfel, CSM Oradea are cea mai bună apărare din campionat. O arată statisticile. Clasamentul îl găsiţi pe totalbaschet.ro.

CSM-Oradea-Adrian-Tonceanu

În condiţiile în care batem tot până la finalul sezonului regulat, avem şanse mari să prindem unul dintre primele patru locuri din clasament. Iar dacă CSM Oradea reuşeşte această performanţă, va fi foarte important pentru traseul din play-off. Din două motive:

1. Vom juca cu o echipă mai slab cotată, de pe locurile 5-8;

2. Vom avea avantajul terenului propriu, în cazul unui meci decisiv în play-off.

Până acum Oradea s-a calificat în play-off având statutul de outsider. Şi, neavând aceste avantaje, nu am reuşit să ajungem în vârf.

Sezonul acesta avem însă o echipă mai bună ca oricând şi sper ca aceasta să se reflecte şi în poziţia din clasament. Mai ales că la Oradea există o susţinere tot mai mare pentru baschet.

LUPTĂ CSM ORADEA!

Imnul CSM Oradea:

[youtube]CQ7MrOkdZqQ[/youtube]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *