GSP.ro a ascuns clasamentul. Prosport.ro s-a pierdut în aritmetica Ligii II.

gspCele mai importante site-uri românești se acoperă de multe ori de penibil. În goana lor după senzațional, uită infomațiile de bază pe care trebuie să le furnizeze din sportul pe care-l toacă mărunt-mărunt, pentru un click în plus Mă refer, desigur, la fotbal. Trec peste faptul că celelalte sporturi sunt ca și inexistente, de cele mai multe ori.

La ce mă refer? Fraților, vă las pe voi să găsiți clasamentul Ligii I, pe prima pagină a celui mai accesat site de sport din România: GSP.ro, interfața web a Gazetei Sporturilor.

Vă provoc, de fapt, să găsiți vreun clasament din fotbalul românesc în oricare dintre măruntaiele gsp.ro, mai puțin campionate.gsp.ro, care e deja altceva (apropo, nici pe ăla nu pricepi mare lucru din clasamente, deoarece nu-ți subliniază cine în ce ape se scală, dacă e pe loc de cupă europeană sau pe loc retrogradabil). Sper din toată inima să-l găsiți. Eu, recunosc, m-am dat bătut.

Pe prosport.ro, găsești la un moment dat  clasamentul Ligii I, dar surpriză, la Liga II, ni se prezintă clasamente ale ambelor serii din sezonul trecut! Și nici măcar alea nu-s complete. Pentru seria mai apropiată geografic Bucureștiului – seria I – avem clasamentul după 18 etape, în vreme ce la seria a II-a abia au ajuns cu aritmetica punctelor după 7-8 etape!

De la sport.ro nici nu mă așteptam să mai găsesc vreun clasament, o statistică, ceva acolo, ce ține de substanța sportului, nu doar de poleiala sa. La ăia găsești orice, numai ceva cu adevărat serios nu. Recunosc. M-au surprins. Apare clasamentul Ligii I, însă desigur că nu sunt marcate ca atare locurile de Liga Campionilor, Cupa Europa și locurile retrogradabile. Liga II nici nu există pentru sport.ro. Nici nu ar avea cum, de vreme ce pentru frățiorii proteviștilor Liga a II-a nici nu pute pe lângă circoteca numită wrestling. Bucurați-vă, așadar, în continuare, de ”sportul” wrestling, pe care-l promovează din greu băieții de la sport.ro. Și poate că ar trebui să-l scrie ”sport”.ro. Ce ziceți, nu-l sunați pe Becali să vă spună părerea sa despre chestia asta, cu ghilimelele? Sigur ar fi un circ mai interesant decât wrestlingul…

Pentru cei interesați și de site-uri care se ocupă efectiv de sport, nu doar de circul din jurul sportului, vă sugerez gazzetta.it, lequipe.fr, marca.com ori goal.com. Sau, de ce nu, chiar uefa.com. Dacă nu pentru altceva, măcar pentru o cură de purificare de la poluarea continuă – fonică și vizuală – cu becalioți, borcezi, porumboi, copoși, ianci, mitici sau nași.

PS: iar pentru statistică pură, există oricând soccerway.com și soccerstats.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *