FC Bihor versus Luceafărul. 2-2 pentru Ghilea.

fc bihor luceafarul

Luni după-masă, tribuna I a stadionului orădean s-a umplut de microbiștii curioși să vadă cum își împart punctele celor două echipe locale de ”B”. A fost 2-2, pentru că Bihorul a apus, în timp ce Luceafărul a răsărit pe final de meci, când nimeni nu se mai aștepta.

FC Bihor și-a demonstrat încă o dată limitele. După victoria chinuită de la FC Maramu’, FCB a demonstrat în compania Luceafărului că-și merită cu prisosință acronimul FCB. Asta pentru că pare sortită pentru eternitate în Divizia B. O spun cu amar, ca unul ce umblă la stadion din anii ’80, de când, puști fiind, mă târa tata după el, ca să-mi vâre și mie microbul pe gât.

Felul în care Bihorul joacă în toamna asta și, mai important, rezultatele proaste, arată că echipa ori nu poate, ori nu vrea. Că de ajutat, sigur nu o mai ajută nimeni… Astfel stând lucrurile, ne putem aștepta în continuare la un sezon cenușiu, cu un FC Bihor de mijlocul clasamentului. Un campionat din care vor promova, desigur, Timișoara și Bistrița. Sper să-mi înghit cuvintele la vară, dar tare mă tem că nu va fi cazul.

Despre Luceafărul, numai de bine. Pare-se că Ghilea are planuri mari. A început un stadion de la zero, în Sânmartin. A adus și jucători ce știu fotbal – Tibor Moldovan și Zeno Bundea. Echipa e administrată privat, așa că dacă-i țin buzunarele pe Ghilea și Blidaru, cred că anul viitor va și promova. La cum se arată lucrurile, aș putea spune că Luceafărul va străluci din ce în ce mai tare, în timp ce FC Bihor va rămâne doar ”FCB”…

Un singur amendament: Luceafărul Felix? Zău așa, domnule Ghilea, parcă tot mai frumos sună Luceafărul Oradea. Sau v-ați gândit să-i predestinați clubului un viitor fericit? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *