Şi Greenpeace este anti-cianura

SALVATI-ROSIA-MANTANA-sigla-wb

Încep printr-o întrebare: Nu vi se pare ca proiectul de cianurizare a Muntilor Apuseni, de la Rosia Montana, seamana izbitor cu subiectul filmului Avatar?

Şi organizaţia ecologistă globală Greenpeace este anti-cianura. Guvernantii nostri vor sa ne-o bage pe gat. Dupa ce ne-au saracit, ne-au furat, ne-au mntit, acum vor sa ne si omoare!?! Daca nu ne implicam, daca nu ne impotrivim cianurilor de la Rosia Montana, meritam sa murim, dragi compatrioti!

Iată ce spune Greenpeace, aici.

Cianura de sodiu este una dintre otravurile cu cel mai rapid efect. Candva era folosita in lagarele de exterminare naziste.

Dacă sunteţi împotriva proiectului malefic al Gabriel Resources – Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), vă recomand să accesaţi site-ul următor:

http://www.faracianura.ro/

Vizitați acest site – www.rosiamontana.org – pentru a vă convinge de ce nu avem nevoie, sub nici o formă, de cianurile Gold Corporation în Munții Apuseni, la Roșia Montană. Sunt argumente solide, din partea unor experți, care arată că mediul e extrem de expus cianurilor. De asemenea, e în mare pericol și turismul din Apuseni și, într-un final, sănătatea noastră, a tuturor. Implicați-vă, alăturați-vă campaniei anti-cianuri, propagând mesajul!

Spune NU cianurilor in Muntii Apuseni, la Rosia Montana. Salvarea muntilor poate veni de la UNESCO. Pentru aceasta avem nevoie sa ne implicam. Cere ministruluiKelemen Hunor sa accelereze includerea Rosiei intr-un sit UNESCO.

Legenda foto: marsul mortii spre Rosia Montana e incurajat chiar de presedintele Basescu.

Adera la cauza aceasta, pe Facebook, pentru a vedea ce trebuie sa faci mai departe, pentru ca Rosia Montana sa intre in patrimoniul UNESCO si, astfel, pentru a fi scapata de pericolul cianurilor. Ministrul Kelemen Hunor trebuie presat, ca sa nu mai faca alte prostii, dupa ce si-a dat acordul la descarcarea arheologica de la Rosia Montana. Răzvan Teodorescu şi alţi trădători din

Kelemen Hunor

Comisia Naţională de Arhologie par să-şi fi vândut deja sufletul cu gândul la banii Gabriel Resources-RMGC. Iar Kelemen Hunor şi UDMR par să se alinieze şi ei salbei de vânduţi, cu Băsescu şi PDL în frunte. Nu o spun gratuit, Cotroceniul şi PDL-ul susţin proiectul de cianurizare a Munţilor Apuseni, ce va afecta tot Ardealul în anii ce vin. Sunt convins că la anul campaniile electorale vor fi finanţate din plin de cei ce vor să ne ia atât aurul, cât şi sănătatea. De aceea, Băsescu e surd la apelurile celor avizaţi, inclusiv a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, care, ca o ironie a sorţii, îl are încadrat ca profesor exact pe premierul Emil Boc!

Din păcate, presa centrală – televiziunile, radiourile, ziarele, presa electronică – au încasat munţi de bani din generoasa publicitate plătită de Gabriel Resources -RMGC. Totul pentru ca poporul român să fie surzit şi orbit definitiv. Cianurile îşi fac acum reclamă chiar şi pe Facebook, aici.

cianura aduce moarte

TREBUIE să fim CONŞTIENŢI nu e vorba doar despre Rosia Montana, localitatea din judeţul Alba. E vorba ca peste 5-10-15 ani nu vom mai putea bea sau folosi apa de la robinet nici la Oradea, Cluj, Timisoara sau Brasov, daca lasam cianurile sa invadeze Rosia Montana. Aceasta deoarece s-a dovedit că apele subterane comunică între ele. Iar cianura e una dintre cele mai nocive substanţe, cu o putere de pătrundere extraordinară. Nu degeaba vor să se folosească de ea pentru a extrage aurul ce nu a putut fi furat până acum. Soluţiile Gold Corporation sunt praf în ochi pentru ignoranţii cărora nu le pasă de ziua de mâine. Cine NE GARANTEAZĂ că VOM PUTEA TRĂI SĂNĂTOŞI în Ardeal şi peste 15-25 ani, să zicem? CINE?!  Exploatarea Gabriel Resources – RMGC se va închide peste 25 de ani, ei vor pleca cu aurul, iar noi vom rămâne cu cianurile.

Nu e greu să pricepi că proiectul nu e doar nociv, ci şi malefic. Totul e să vrei să vezi şi să vrei să te implici.

Iată câţiva români, şi nu doar români, responsabili, care au înţeles cât de gravă e situaţia: http://www.flickr.com/photos/lumif9/sets/72157625859876574/show/

Melodia de mai jos mi se pare mai actuală ca oricând:

[youtube]iB7DnJtrncg[/youtube]
Alte linkuri pe această temă:

http://www.adevarul.ro/actualitate/rosia_montana/Ministerul_Culturii_aproba_pe_sest_-Rosia_Montana_0_517748735.html

http://www.adevarul.ro/actualitate/rosia_montana/Rosia_Montana-o_afacere_toxica_PDL_-_UDMR_0_518948473.html

http://www.adevarul.ro/actualitate/rosia_montana/Macovei-_Voi_sesiza_conducerea_PDL_in_legatura_cu_Rosia_Montana_0_527347265.html

http://www.adevarul.ro/actualitate/rosia_montana/Folosirea_cianurilor_distruge_mediul_0_445156069.html

http://www.adevarul.ro/actualitate/rosia_montana/Efectul_de_lobby-_un_eurodeputat_trece_de_la_aur_la_cianuri_0_457154943.html

http://www.adevarul.ro/actualitate/rosia_montana/Reincepe_lupta_pentru_Rosia_Montana_0_492551354.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *