Ghilea, bucuros că s-au închis magazinele de vise

etnobotanice„În acest moment, în Oradea nu mai avem magazine care să vândă etnobotanice. E adevărat însă că instituţiile statului continuă să-şi facă treaba, chiar dacă aceste magazine s-au închis, deoarece consumul de substanţe nu se opreşte aici, suntem convinşi”, a declarat ieri prefectul Gavrilă Ghilea. Reprezentantul Guvernului a invocat inclusiv pericolul reprezentat de comercializarea produselor cu efecte psihotrope pe internet.
Cu această ocazie, Ghilea a făcut apel la părinţi. „Degeaba instituţiile abilitate vor depune în continuare eforturi dacă societatea, în ansamblul ei, nu va acţiona şi nu va contribui la combaterea acestui fenomen negativ”, a declarat prefectul, precizând că se referă în primul rând la părinţi. „Părinţii trebuie să fie principalul nostru aliat în lupta împotriva acestui fenomen”, a declarat Ghilea, cerându-le părinţilor să fie atenţi la modalităţile de distracţie ale fiilor şi fiicelor, precum şi la cercurile de prieteni ale tinerilor.
Ghilea
Ultimele două magazine de vise din Oradea şi-au închis activitatea în urma controalelor concertate ale mai multor instituţii, care s-au lăsat cu amenzi. Atât de la Protecţia Consumatorilor, cât şi de la Inspecţia Muncii sau de la Pompieri. De astă dată, însă, nu a mai fost vorba despre decizii de suspendare a activităţii pe şase luni, dictate de Protecţia Consumatorilor, ci de decizii ale patronilor acestor magazine, puşi la plată intensiv de instrumentele specifice statului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *