Să-ți fie rușine, Mirceo Sandule!!!

mircea sandu nasuClubul bihorean, alături de Timișoara și de Bistrița sunt obligate acum de către Mircea Sandu – Nașul fotbalului românesc – să-și găsească Justiția la Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. Când o veni și aia… Azi, după ce Comitetul Executiv al FRF a votat pentru rămânerea Timișoarei și a Bistriței în Liga 1, respectiv pentru promovarea FC Bihor, Nașu‘ Sandu a dat de pământ cu ce stabiliseră Dumitru Dragomir și ceilalți membri în CEx. (9 au votat pentru, 2 au fost contra celor trei echipe, 2 s-au abținut).

Demonstrând că îi pică greu la stomac Timișoara, dar, iată, și FC Bihor cu Bistrița, Mircea Sandu a dorit să fie mai catolic decât Papa.

După ce că s-a retras strategic înaintea votului, Sandu efectiv s-a ușurat pe ce stabiliseră cei din CEx., transformându-i în niște ridicoli. Arătând că în fotbalul românesc doar ce spune el contează și importă mai puțin ce votează un organ cu drept de legiferare (!), Mircea Sandu pozează acum în legalistul fotbalului românesc, când de fapt singurul său scop e să se gudure pe lângă UEFA și, dacă poate să se răzbune pe Marian Iancu, cu atât mai bine!

img_0849

De ce spun asta? Deoarece, prin această mișcare demnă de o țară bananieră, Mircea Sandu a pozat într-un vajnic apărător al procedurilor de licențiere pe care UEFA nu le impune cu forța federațiilor afiliate, dar pe care oficialii europeni le văd cu ochi buni. Ignorând batjocoritor ce a hotărât organismul de conducere al FRF, doar pentru că nu i-a convenit lui decizia celorlalți, Sandu a demonstrat că singurul lucru pe care îl interesează e să se asigure de locul călduț din organismul executiv al UEFA. Aducându-l demonstrativ azi pe Traverso, elvețianul de la UEFA, pentru a-i arăta ce mult ține el la manualul de licențiere UEFA, Mircea Sandu a demonstrat încă o dată un cinism și o parșivenie ieșite din comun.

Mircea Sandu

Ținând să ne arate ce grijuliu e și cât de mult ține el la fair-playul financiar al clubului, într-o emisiune difuzată pe sport.ro, Sandu a demonstrat că îl doare-n cot ce s-ar întâmpla dacă Timișoara, chiar și câștigând la TAS, se va trezi că îi va fi imposibil să reprezinte România în cupele europene! Doar pentru că așa a vrut Duru. Acel Duru care, după chipul și asemănarea lui Mircea Sandu, a dat de pământ cu decizia comisiei de licențiere, și la trei săptămâni după ce FC Bihor, Timișoara și Bistrița obținuseră licența, a venit și le-a luat-o. Ce a avut Sandu de răspuns la treaba asta: „Dacă și cu parcă. Hai să vedem ce se va decide, mai întâi…”, a spus, zeflemitor, Nașu’.

Ce se va întâmpla dacă TAS îl contrazice pe Duru, unealta lui Mircea Sandu? Cine îi va da banii înapoi Timișoarei? Banii cuveniți participării în cupele europene. Sau cum va plăti Duru? Dar Mircea Sandu? Să fim atât de naivi încât să credem că Nașu‘ a fost atât de străin de procesul de licențiere, așa cum pretinde?!

Și ce se întâmplă dacă UEFA va găsi pe una dintre Oțelul, Vaslui, Steaua, Rapid, Dinamo sau Gaz Metan Mediaș – reprezetantele noastre în cupele europene pentru 2011 – că nu trebuiau să primească licență de la FRF? Ne spune tot machiavelicul Duru: FRF primește o amendă. Atât și nimic mai mult. În schimb, alții au de tras că nu au avut ochi albaștri sau pentru că au nimerit în mijlocul unui viscol declanșat de declarațiile belicoase din ultimul an al lui Iancu și, care, iată, azi se întorc împotriva lui.  Și, ce ne doare mai rău, ÎMPOTRIVA NOASTRĂ! Dar, hai mai bine să fim creștini și să-l credem pe Naș că el chiar e atașat de orașul Timișoara, unde, cică ar avea foarte mulți prieteni.

La așa federație, așa fotbal.

Să-ți fie rușine, Mirceo Sandule!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *