Vuscan e pro-homo. În schimb, Radu Tirle e homofob!

VuscanHorea Vuscan a anunţat ieri că Mişcarea Verzilor, pe care o reprezintă în Bihor, va fi prezentă la Marşul Diversităţii din Bucureşti, ce se va ţine pe 4 iunie 2011. (1 comentariu)
„Mişcarea Verzilor va fi alături de manifestanţi, susţinându-le cauza şi solicitând statului modificarea Codului Familiei în vederea acceptării parteneriatelor civile deopotrivă pentru cuplurile heterosexuale sau homosexuale, a căsătoriilor dintre persoanele de acelaşi sex şi a posibilităţii de a adopta copii”, a declarat Horea Vuscan, nemulţumit că azi, Codul Familiei, stipulează explicit că în România căsătoriile se efectuează între un bărbat şi o femeie.
În contextul în care pe 17 mai a fost Ziua internaţională împotriva homofobiei, Horea Vuscan l-a atacat pe preşedintele Consiliului Gay ParadeJudeţean Bihor, Radu Tirle, pe care l-a indicat drept „un reprezentant de marcă al acestor politicieni populişti şi intoleranţi”. Horea Vuscan le-a prezentat jurnaliştilor un filmuleţ care îl arată pe Radu Tirle în campania electorală din 2008, înfierând Marşul Diversităţii din Capitală şi cerându-le celor care susţin legalizarea drogurilor şi a prostituţiei să plece din ţară. „Chiar dacă românii sunt majoritari ortodocşi, domnul Tirle îşi poate menţine credinţa minoritară fără a fi discriminat, dar nu prezintă aceeaşi toleranţă faţă de restul minorităţilor”, a spus Horea Vuscan.
„INTOLERANT CU PĂCĂTOȘII”
Jurnal bihorean a discutat cu Radu Tirle despre subiectul adus în discuţie de Horea Vuscan, care îl atinge în mod direct. Radu Tirle a Tirlearătat că îşi păstrează punctele de vedere, declarându-se şi acum împotriva homosexualităţii, pe care o consideră în contradicţie cu perceptele morale ale creştinătăţii, dacă se manifestă în public. „Minorităţile sexuale? Nu am nimic cu acestea, atâta timp cât se manifestă într-un spaţiu privat. România e însă o ţară creştină, iar o societate creştină care se respectă trebuie să se conducă după valorile creştine”, ne-a declarat Radu Tirle. „Sunt foarte tolerant cu minorităţile religioase, etnice, dar sunt intolerant cu minorităţile sexuale, antimorale, anticreştine, păcătoase”, a conchis Radu Tirle.
Anti-gay in Serbia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *