O vizită boccie la Oradea…

emil bocSosit la Oradea în scopuri electorale de partid, premierul Emil Boc a încercat să-i vrăjească pe pedeliştii bihoreni şi, astfel, să-i rupă vraja dintre PDL BIhor şi Vasile Blaga. Boc i-a servit pe activiştii portocalii cu „petarde” electorale, destinate în mod uzual electoratului naiv. Premierul a clamat „invadarea” Bihorului cu o căruţă de „euroi”, bani daţi de Guvern pentru mândrele plaiuri crişane. Sunt însă bani pe care nu-i simte nimeni.

Cu atât mai puţin se simt în drumuri. Boc: „În Bihor pot să vă dau foarte multe veşti bune, că Guvernul are în derulare foarte multe proiecte aici. Pe fonduri europene, structurale şi pe agricultură sunt 450 de milioane de euro în implementare în judeţul Bihor, în acest moment. Pe Ministerul Transporturilor sunt proiecte de implementat de 95 de milioane de euro, care arată importanţa pe care Guvernul o acordă acestei zone”. Aşadar, de ce ţine de infrastructura de transport din Bihor, premierul vorbeşte doar la timpul viitor.

emil bocBoc a venit la Oradea cu camarila guvernamentală, ce îi include pe Udrea, Igaş, Boagiu sau Anastase. Controversele au înconjurat vizita premierului. Suita guvernamentală a fost acuzată de liberalii Cornel Popa şi Lucia Varga de întârzierea avionului dinspre Capitală spre Oradea, aeronavă cu care au călătorit şi liberalii. Popa a afirmat că nu l-a anunţat nimeni de întârziere şi că din cauza guvernanţilor toţi pasagerii au trebuit să aştepte o oră în plus, până la decolare.

De asemenea, în sensul giratoriu din Calea Aradului o maşină aparţinând SPP – un BMW 325 din 2001 – s-a tamponat cu o altă maşină, condusă de un bihorean.

SPP spune însă că BMW-ul nu face parte din coloana oficială a premierului.

BOCCÍU, -ÍE, boccii, adj. (Pop. și fam.; despre oameni) Care are trăsături grosolane, urâte. ◊ Nas bocciu = nas urât. ♦ Fig. (Substantivat; rar) Bădăran. – Din tc. bokçu „ticălos”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *