În Olt se cerne sita, în procesul codrilor

Andreea RaduIeri a fost al doilea termen de judecată în procesul codrilor din Bihor, judecat la Tribunalul Olt. Deşi judecarea cauzei s-a amânat pentru data de 3 iunie, s-au tranşat deja câteva aspecte. Mai mulţi prezumptivi moştenitori ai boierului Alexandru Mateescu au fost respinşi de instanţă. S-au respins cererile formulate de Lucia Nicolescu, Şulţ Gheorghe Adrian şi Matei Ion, care cereau instanţei să le recunoască dreptul de moştenitori ai lui Mateescu, susţinând că sunt strănepoţii fratelui tatălui boierului. Acelaşi tribunal a respins însă şi cererea Ministerului de Finanţe, ce a dorit să intervină în proces ca reprezentant al Statului Român!
Cele peste 62.000 de hectare de pădure retrocedate anul trecut de judecătoarea Ioana Dudaş, de la Aleşd, sunt proprietatea Statului Român. Astfel se explică interesul ministerului, refuzat de instanţă. În acelaşi timp, însă, s-a acceptat cererea de intervenţie în proces a Direcţiei Silvice Bihor – Romsilva.
Nepoata Mariei Radu, cea care a obţinut la Judecătoria Aleşd cele 62.682 de hectare din Bihor, nu a fost prezentă la înfăţişare. În instanţă a fost însă un avocat ce a pretins că o reprezintă pe Andreea Radu, aspect respins de Andreea Radu!
codri
Tribunalul Olt va judeca recursul înaintat de comisia judeţeană pentru reconstituirea dreptului de proprietate, ce funcţionează în cadrul Prefecturii Bihor. În 2010, Judecătoria Aleşd dădea o sentinţă de natură să uluiască, retrocedând 62.682 de hectare octogenarei Maria Radu, reprezentată în instanţă de avocata Elena Mureşan. Adică 90% din totalul codrilor din Bihor! În mod evident, o gravă eroare judiciară. E vorba despre un proces cu un istoric alambicat şi foarte complicat, cu impact major asupra judeţului nostru. Iar dacă decizia Judecătoriei Aleşd va rămâne definitivă, se poate spune că viitorul Bihorului nostru va fi antamat de terţe părţi, cu repercusiuni ce cu greu pot fi evaluate acum. Ieri a avut loc al doilea termen de judecată în acest proces.
Tribunalul Olt
ANDREEA RADU VORBEŞTE
Tot ieri, cotidianul nostru a fost contactat de una dintre părţile implicate în procesul codrilor Bihorului. Nepoata şi moştenitoarea Mariei Radu, tânăra andreea raduAndreea Radu, ne-a făcut o declaraţie surprinzătoare: „Înţeleg că în instanţă s-ar fi prezentat un avocat, care m-ar fi reprezentat pe mine! Însă nu e adevărat, deoarece eu nu am desemnat încă niciun avocat care să mă reprezinte”, ne-a declarat Andreea Radu, ce o bănuieşte pe avocata bunicii sale, pe Elena Mureşan, că ar sta în spatele misteriosului avocat neangajat Andreea Radu ca s-o reprezinte în instanţă. De altfel, Andreea Radu a şi cerut amânarea cauzei cu o lună, însă instanţa a decis ca următorul termen să fie pe 3 iunie a.c.
În altă ordine de idei, Lucia Constanţa Nicolescu, ce se pretinde a fi moştenitoarea boierului Alexandru Mateescu, continuă să-şi exprime pe internet atât punctele de vedere privind acest proces, cât şi istoricul moştenirii Mateescu, pe blogul personal (lucianicolescu.blogspot.com) şi prin intermediul reţelei de socializare Facebook. Tribunalul Olt a respins ieri cererea Luciei Nicolescu, de a deveni parte în procesul codrilor, în ciuda faptului că aceasta din urmă se consideră îndreptăţită la averea boierului Mateescu, cu care ar fi rudă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *