Vuşcan spune că nu va mai face afaceri cu Primăria Oradea

VuscanHorea Vuscan, lider al Mișcării Verzilor din Bihor și, în același timp, deținător al societății Alien Concept – producător de echipamente electronice – a anunțat marți că atâta timp cât va fi activ politic în Oradea va evita să mai facă afaceri cu Primaria Oradea sau cu Consiliul Județean Bihor. În prezent, Alien Concept derulează un contract de închiriere cu OTL-SA, pentru opt automate de bilete, ce se ridică la circa 20.000 euro pe an.

De asemenea, în trecut Alien Concept a mai câștigat un contract cu OTL, pentru validatoare de bilete în tramvaie.

”Decizia mea este de a nu mai participa la licitațiile organizate de Primaria Oradea. Această decizie am luat-o pentru a înlătura orice suspiciuni cu privire la anumite probleme de ordin moral care ar putea să fie legate de persoana mea”, a anunțat Vușcan, ce derulează în țară mai multe contracte cu societăți de transport, prin firma sa. ”Eu sunt de părere că firmele oamenilor politici nu ar trebui să deruleze afaceri cu instituțiile statului unde au funcții. Nu mi se pare normal să fii consilier local sau parlamentar și să ai afaceri cu Primăria sau cu direcții de servicii deconcentrate unde ca parlamentar sau ca lider de partid ai participat la numirea unor directori”, crede Vușcan, făcând aluzie la unii politicieni bihoreni, care derulează afaceri cu statul.

Politicianul neîncorsetat…

Vușcan a precizat și contextul în care a luat această decizie: societatea locală de transport în comun pregătește o licitație pentru introducerea unui sistem de ticketing. ”Aș fi putut să particip și să câștig așa cum am câștigat în peste 20 de județe. Am decis să nu particip la această licitație și să nu mai particip la nicio licitație organizată de Primaria Oradea sau Consiliul Judetean Bihor. Astfel vrea sa elimin orice suspiciune cu privire „anumite interese ascunse” care ma fac sa critic in anumite cazuri Primaria Oradea”, a ţinut să spună ecologistul, adăugând în încheierea pledoariei sale că “oradenii si noi toti românii meritam un alt model de politician, liber, neincorsetat de contractele pe care le deruleaza cu statul, dornic si capabil sa spuna lucrurilor pe nume. Regret insa ca politica locala nu ne prezinta astfel de oameni”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *