Ţiganu’ excentric şi peretele Facebook

perete facebookColega de presă de la TTV, Mirona Olteanu, mă înştiinţează pe peretele (obligatoriu „wall”, pe englezeşte) personal de pe Facebook de faptele de vitejie ale unui rromulan sau, cum ar zice unii de pe la noi, un ţigan. Cică ţiganu’ Carusel ar fi îndrăznit să-şi boteze progenitura cu neobişnuitul nume George. Nu ştiu dacă e real, dar lectura e amuzantă, oricum… Mersi, colega!  Iată povestea, plagiată, recunosc, „in integrum”, de pe ultracunoscuta gazetă www.timesnewroman.ro 🙂 :

tigan-cu-copilÎntâmplare inedită în comuna ilfoveană Ştefăneşti. Un ţigan din localitate, cunoscut pentru gesturile lui extravagante, a  ţinut neapărat să-şi boteze copilul George. Pe consătenii lui i-a amuzat întâmplarea şi spun că n-au mai pomenit aşa ceva. Pentru mulţi, e prima oară când aud de un ţigan pe care să-l cheme George.

Iată ce a declarat Exponatu, unchiul dinspre mamă al băieţelului: “Păi, dom’le, ăsta nici nu-i nume de rom, e nume de cal. Şi-a bătut joc de copil.”
Nici Expertiza, mama lui George,  nu a fost de acord cu numele, însă nu a avut cu cine să se înţeleagă. Bărbatul ei a lovit-o brutal la nivelul feţei de fiecare dată când a avut ceva de comentat. Deşi a încercat să-i sugereze subtil variante precum Termopan, Lamborghini şi Leptop, bărbatul nici n-a vrut să audă şi a ţinut-o pe a lui: Ori George, ori Alexandru.
Carusel Potârcă, tatăl copilului, şi-a justificat încăpăţânarea în felul următor: Nu vrea  ca fiul lui  să ajungă o persoană fadă, care nu iese în evidenţă prin nimic. “E mai bine să râdă lumea de el decât să nu-l bage în seamă”, a precizat Carusel”.
Jur că povestea ar putea fi adevărată. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *