Rămâne cotidianul Gândul doar un cuget… online?

GandulAflu, din mai multe surse, că cei din patronatul cotidianului Gândul îi pregătesc publicației certificatul de deces pentru versiunea tipărită. Fondat cu ani în urmă, mai precis în 2005, de Cristian Tudor Popescu și Mircea Dinescu, ziarul a fost preluat apoi de trustul Media Pro, condus de Adrian Sârbu.

Proiectul demarat de CTP-ul plin de morgă și sentențiozitate, laolaltă cu hazliul poet, editorialist, opiniolog, agricultor, comerciant și pontagiu – mă refer, desigur la Mircea Dinescu, fără a avea pretenția de a fi făcut o enumerație exhaustivă – trage să moară. Capitalistul Adrian Sârbu, patronul trustului Media Pro, ce include și Pro TV, ar putea semna sentința prin care publicația Gândul ar dispărea de la chioșcurile de ziare, de la 1 aprilie. Poate că e doar o altă poantă de 1 aprilie și, ca un om de presă ce mă țin, sper ca aceste zvonuri să nu se adeverească.

În orice caz, cei de la Media Pro ar ține în continuare Gândul în varianta online. Eventuala dispariție de pe hârtie a Gândului nu e, totuși, de natură să mire prea tare, dat fiind faptul că tirajul său devine unul liliputan pentru un cotidian național. Conform datelor oficiale furnizate de Biroul Român de Audit al Tirajelor (BRAT), pentru perioada octombrie – decembrie 2010, în medie Gândul a avut un tiraj mediu zilnic vândut de 11.626 de exemplare.

Prin comparație, principalii săi competitori de pe piață au avut următoarele cifre pentru aceeași perioadă de referințăă:

Adevărul – 75.340 exemplare vândute/zi

Jurnalul Național – 48.117

România Liberă – 40.909

Evenimentul Zilei – 18.197

Din cifrele acestea reiese că nici Evenimentului Zilei nu-i merge prea bine…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *