Dume pentru ziarişti, semnate Dume

Dorel DumePedelistul Dorel Dume, cocoţat de partid la Ape Crişuri şi propulsat şi consilier judeţean, a demonstrat azi cu ce se mănâncă meseria de politruc. Cel „ornat” cu pretenţioasa denumire a funcţiei de secretar executiv PDL Bihor a reuşit să se facă de poveste în faţa ziariştilor. Dume Dorel a încercat să fie interesant şi a livrat o serie de dume numai bune de înghiţit de o presă credulă. Colega Cristina Puşcaş, de la ziarul Crişana, a fost însă suficient de pe fază pentru a-l da de gol pe pedelist.

Despre ce a fost vorba? Cu sigla partidului în spate, Dume şi-a ironizat colegii din Consiliul Judeţean, pe care i-a bănuit că au votat pentru înfiinţarea, desfiinţarea şi/sau reorganizarea instituţiilor de cultură fără a avea măcar habar de culorea scaunelor de la Teatrul Arcadia. Drăguţ, chiar inspirat, am putea zice.

Cu o singură observaţie: nici domnul Dorel Dume nu ştia ce culoare au scaunele de la Teatrul de păpuşi, după cum singur s-a dat de gol ulterior.  El a încercat marea cu degetul: „albastre” – a încercat o ghicitoare portocaliul politruc. Ghinion, sunt vişinii! Dar alea de la Filarmonică? A dat din umeri dl Dume, neştiutor...

Şi acum mă mir că nu a spus, plin de tupeu, că scaunele respective trebuie să fie portocaliii, orişicât.

Asta se întâmplă când preiei mecanic vorbele pe care le auzi, fără să te simţi, la rândul tău, cu musca pe căciulă…

Vedeţi mai jos ce spune dexonline.ro despre cuvântul dumă:

dumă, dume s. f. (adol.) 1. citat sau poantă preluată de altcineva și prezentată drept originală. 2. glumă proastă.

Citeşte şi http://www.bihon.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *