Cuplul Ponta-Crin, șantaj la UDMR

ponta crinPar tineri și neastâmpărați. Mimează că vor Puterea azi, dar dau senzația că ei se simt bine și în Opoziție. Doar au viitorul în față. Și totuși, au făcut-o. Crin și Ponta au șantajat UDMR-ul.

Au făcut-o pe față, sâmbătă, cu ocazia Congresului UDMR de la Oradea. Ei, maghiarii, sunt clasicii șantajiști ai scenei politice românești. Desigur, e o atitudine motivată întotdeauna prin interesul comunității maghiare din Ardeal. O știe toată lumea. Iată, însă, că zămislitorii ciudatului USL nu au stat prea mult să cugete și le-au forțat mâna udemeriștilor. Oarecum imprudenți, au făcut-o chiar în ”casa verde”, la Congresul-eveniment jubiliar al UDMR.

Nu că pentru el, Crin sau pentru el, Victor, încă un an și jumătate de Opoziție ar fi fost capăt de țară. Dar au două partide mari și late în spate, ce fac deja spume la gura acrită de atâta Opoziție. Nu ai ministere, nu ai putere, deci nu ai bani. Și când ”nu e bani”, e suferință… 🙂

Kelemen si Marko

Cuplul Victor-Crin a zâmbit când le-a transmis mai-marilor UDMR că iubirea dintre ei va avea loc în 2011 sau nu va fi deloc, în 2012. Îmi vine greu să cred că Marko și Kelemen nu au priceput mesajul spus în românește, chiar dacă nu e limba lor maternă. Și totuși, iată, imediat ce a fost votat ”elnok” de delegații-purtători de lalele la rever, Kelemen Hunor le-a aruncat ”uslașilor” în față: UDMR rămâne în cuplaj cu PDL, atâta timp cât portocaliii își respectă cuvântul dat. Care cuvânt? Unul precum Legea Educației, Legea minorităților (vis încă nerealizat al UDMR) și se vor mai găsi…

Iată cum proaspătul lider UDMR arată că nu a stat degeaba în siajul lui Marko Bela în toți acești ani. Hunor ur ne-a arătat că stăpânește, la rându-i, arta perversului șah politic dâmbovițean. Cum așa? Păi, la un șantaj, Kelemen a răspuns cu un alt șantaj. Doar că ”adrisantul” e al treilea jucător. E chiar președintele-jucător!

Rămâne UDMR izolat în 2012? Kelemen e convins că nu. Doar UDMR dialoghează… Și dialogul e întotdeauna răsplătit, nu-i așa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *