Corcheş (PDL), fanul cărbunelui

dorin corches si mircea mateiLui Dorin Corcheş nu-i miroase bine gazul.  Cel mai vrednic dintre pedeliştii orădeni spune că decât să treacă pe gaz – aşa cum presupune mega-proiectul municipal de retehnologizare a CET Oradea – mai bine CET-ul s-ar bizui în continuare pe tradiţionalul cărbune. Nu de alta, dar, spune Corcheş, preţul la gaz ar putea să ne pună pe jar.

Ca principiu, Corcheş spune că el e fanul apei geotermale, însă între gaz şi cărbune, merge pe mâna Văii Jiului. Acelaşi şef al PDL Oradea condamnă administraţia Bolojan că nu ar insista destul pe promovarea termoficării pe baza energiei geotermale. Însă Primăria spune altceva…

Viceprimarul Gheorghe Carp i-a dat, indirect, replica lui Corcheş. Prins, la rândul său, la înghesuială, miercuri, de preşedinţii de asociaţie din Ioşia, Carp a arătat că dacă era după el mai multe asociaţii din Rogerius se bucurau azi de beneficiile apei geotermale.

Când Spitalul de Copii a trecut pe apă geotermală, în timpul directoratului lui Carp, acesta din urmă i-ar fi propus primarului Petru Filip ca şi blocurile din jurul să beneficieze de geotermie. Însă Filip pare că s-ar fi opus, dacă e să luăm de bună istoria povestită de Carp!

Citeşte şi Bihor Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *