Codrii Bihorului ar putea ajunge pe mâna samsarilor

defrisari in padureDecedată între timp la vârsta de 90 de ani, Radu Maria, cea care revendică peste 62.000 de hectare în Bihor, a fost declarată în instanţă moştenitoare a lui Mateescu Alexandru Gheorghe, fără să fie rudă de sânge cu cel pe care-l moşteneşte.

Radu Maria e mama şi moştenitoarea lui Radu Clitus, cel care în 2005 a depus prima acţiune de revendicare a hectarelor lui Mateescu, la comisiile locale de fond funciar de pe razele comunelor Vadu Crişului, Măgeşti, Şuncuiuş şi Auşeu. Sursele noastre spun că nici Radu Clitus nu ar fi fost rudă de sânge cu petrolistul prahovean pe care l-a moştenit, fiind doar un om în curte la moşier! Cum descendenţii lui Mateescu ar fi murit de timpuriu, astfel s-a ajuns ca familia Radu să moştenească codrii Bihorului. Şi, în cele din urmă, e foarte posibil ca alţii să fie beneficiarii sentinţei Judecătoriei Aleşd, dacă Tribunalul Olt va menţine sau doar va „cosmetiza” sentinţa judecătoarei Ioana Dudaş. Pentru cei ce nu ştiu încă, judecătoarea aceasta a retrocedat 62.682 de hectare din Bihor Mariei Radu, moştenitoarea lui Mateescu Alexandru. Suprafaţa aceasta reprezintă nu mai puţin de 90% din totalul pădurilor bihorene.

Sunt informaţii, neverificate deocamdată, că cei ce o reprezintă pe Radu Maria ar fi cumpărat de la reclamantă, decedată între timp, drepturile litigioase pentru zecile de mii de hectare câştigate la prima instanţă. Ceea ce înseamnă că, în cazul unei decizii judecătoreşti definitive, codrii Bihorului ar ajunge la casa de avocatură! Până la această oră nu i-am putut contacta pe avocaţii Mureşan din Alba Iulia, pentru a ne confirma sau infirma informaţia.

Dacă se adeveresc aceste informaţii, există un pericol real ca hectarele de pădure să încapă pe mâna samsarilor de păduri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *