Cică… japonezii ăștia

tokioCică am auzit la radio, și nu orice fel de radio, că cică după catastrofa asta naturală și chiar nucleară a japonezilor, ne vor bombarda bandiții internetului. Cică ne vom trezi cu un noian de mailuri care mai de care mai bine meșteșugite, pentru a ne cere să donăm pentru a-i ajuta pe sărmanii japonezi. Și cică vor fi țepe. Noroc că suntem prea săraci pentru a-i mai omeni și pe alții… 

Și tot așa, cică se pregătesc și alte escrocherii online – așa numitul „fishing” – pentru a ne face rost de datele personale, tocmai pentru a ne bombarda ulterior cu reclame neavenite, așa-zisele spam-mails, unele scrise în alfabeturi cu care suntem prea puțin familiari. Cum pățesc cu cel chirilic, care-mi invadează inbox-ul adresei mele de informmedia.ro zi de zi… Vezi poza de mai jos.

spam inboxȘi cică japonezii nu-s singuri. America le-a sărit deja în ajutor cu câteva ditamai navele. Speriați însă de ciuperca nucleară, „USS”-urile s-au retras oleacă, ca nu cumva ca băieții GI-Joe să se infesteze. Alt cică: cică ar trebui să ne uităm în trecut ca să învățăm pentru viitor. Dacă e să fie așa, atunci ar trebui ca peste câțiva ani să revedem o Japonie strălucitoare, în plin avânt. Și mai e un cică: dacă ar fi să fie așa, cică nu mi-ar părea rău pe băieții ăștia, fiii samurailor… Nu de alta, dar când punem mâna pe un lucru făcut de ei, oricare ar fi acesta, nu mai avem îndoieli, așa cum pățim în cazul chinezismelor. Și aici nu mai e vorba de nici un cică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *