Ce vrea Vușcan și Ioșia Nord de la Primărie?

VuscanÎn recenta sa conferință de presă, Horea Vușcan a prezentat propunerile pe care le va înainta în scris municipalității orădene pentru modificarea planului de măsuri privind energia termică în Oradea. După cum se știe, liderul Mișcării Verzilor e un fervent susținător al cauzei orădenilor din Ioșia Nord, care se opun trecerii lor la CET, ținând să rămână clienții producătorului de energie geotermală Transgex.

Doleanţe la primar

Vuşcan a început prin a cere Primăriei „protecţia economică a cetăţenilor, în conformitate art 7 alin 2 lit C legea 51/2006 şi menţinerea preţurilor actuale, în conformitate cu art.4 lit.C 325/2006”. De altfel, în pledoaria sa, Vuşcan a făcut repetate trimite la cele două legi, pentru a contra Primăria. Ecologistul mai cere „crearea unor zone unitare de încălzire (…) în zona Ioşia dar şi în alte zone în care există posibilitatea ca cetăţenii să se alimenteze pe alte surse de energie”. „Solicităm ca delegarea să fie realizată parţial, la nivel de condominiu (punctele termice 13-16 Ioşia) dar şi în alte zone în care există posibilitatea ca cetăţenii să beneficieze de energie geotermală”. De altfel, Vuşcan susţine că întreg Planul de Măsuri al Primăriei încalcă mai multe prevederi din legile pomenite mai sus. În fine, Vuşcan şi cei din Ioşia Nord nu au uitat să solicite Primăriei în mod expres păstrarea preţurilor actuale la energia bazată pe apa geotermală.

Cererile pe care le-a formulat Vuşcan în numele asociaţiilor de proprietari din Ioşia Nord vin însoţite de un document de zece pagini, în care teza lui Vuşcan şi a orădenilor din Ioşia e expusă pe larg. Este evidenţiată lipsa de eficienţă a CET-ului şi pierderile pe care acesta le acumulează constant, ce se ridică la 39%, interpretarea eronată a unor pasaje de legislaţie de către municipalitate precum şi necesitatea unui mediu concurenţial pe piaţa termică din Oradea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *