Acum, Dăescu ar redeschide Zoo

Ovidiu DaescuÎn ciuda faptului că a semnat adresa care a dus la interzicerea accesului publiului în Zoo Oradea, joi Ovidiu Dăescu părea să conştientizeze nemulţumirea pe care a stârnit-o decizia sa în rândurile orădenilor. Şeful APM Bihor a promis că va face diligenţe la ANPM pentru găsirea unei soluţii ca Grădina Zoologică Oradea să poată fi vizitabilă şi pe mai departe. Aceasta chiar dacă au demarat deja lucrările de modernizare şi extindere a Grădinii, ca urmare a unei tranşe de finanţare alocată de Ministerul Mediului.
În acest context, l-am întrebat pe Ovidiu Dăescu ce s-ar fi întâmplat dacă municipalitatea nu ar fi interzis accesul vizitatorilor, în ciuda adresei sale. „Îi atenţionam şi în continuare despre obligaţiile care le revin”, a reacţionat Dăescu…

Lucrările nu ar împiedica accesul publicului
Liviu AndricaL-am informat şi pe directorul RAPAS despre reacţia pe care a avut-o Dăescu la întrebarea noastră. „Eu sunt un soldat disciplinat. Mi se pare normal să respectăm ceea ce se cere”, a avut de spus Liviu Andrica, temător că dacă nu face ceea ce i se pune în vedere, ar putea avea o problemă cu finanţarea de la Ministerul Mediului. „În proporţie de 75%, banii îi primim de la Ministrul Mediului. Dacă noi nu ne conformăm la o adresă primită, cine îşi asumă apoi riscul?”, ne-a şi s-a întrebat cel ce din 1 octombrie 2010 conduce regia locală ce se îngrijeşte şi de Zoo.
În altă ordine de idei, Andrica a confirmat faptul că nu există vreun impediment practic pentru ca animalele să nu poată fi vizitate. Lucrările ce se desfăşoară azi la Zoo nu ar îngreuna accesul publicului, admite şeful RAPAS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *