USL, scula cuplului Antonescu-Ponta

victor pontacrin antonescuUniunea Social Liberală. E găselnița tinerilor și neliniștiților lideri ai PNL, respectiv PSD. Bine, în cazul lui Crin, nu vorbim atât de tinerețe, cât despre ambiție și neastâmpăr politic. USL e o sculă numai bună pentru ca cei doi să devină urmașii cuplului Băsescu-Boc.

Liberalii știu deja de ce numitul Antonescu Crin a procedat la ombilicala Uniune cu PSD și, în adiacent, la pătarea reverului cu furnica pseudo-conservatoare a motanului mult prea fericit Felix. Actualul „lider maximo” din PNL nu l-a băgat în seamă pe Ludovic(us) Orban și a țesut, alături de amicul Victor, la încrengătura ce va să măture pe jos, cât de curând, cu rețeaua portocalie, ce suge azi nesătulă la țâța publică. Nu se trompetează, dar se știe: Crin Antonescu se vrea președintele României din 2013. Desigur, un președinte care să fie orice, numai Traian Băsescu nu.

Dar Victoraș? Ce ar fi el? Nici asta nu mai e un secret. Raportul pe care și l-a încropit la un an de la preluarea mandatului în fruntea PSD, Victor Ponta scrie negru pe alb: Obiectivul potrivit căruia “liderul partidului este candidatul PSD la viitoarele alegeri” este menţionat ca fiind “în curs”, consemnându-se că “preşedintele PSD îşi asumă candidatura la funcţia de prim-ministru, chiar din 2012” şi că “decizia va fi supusă aprobării forurilor interne de conducere”.

Se poate mai clar de atât? Dat fiind faptul că e vorba, totuși, de politicieni, răspunsul e: NU PREA.

Așadar, dacă Crin Antonescu își numără deja zilele până când se va muta în Palatul Cotroceni, Victor Ponta nu putea să-și găsească o destinație mai bună decât Palatul… Victoria.

🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *