Siguranţa hranei, în pericol?

Cornel PopaActivitatea Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) ar putea fi pusă în pericol de unele propuneri de ultimă oră, consideră senatorul Cornel Popa. Asta înseamnă că, implicit, calitatea hranei pe care o consumăm zi de zi ar putea fi afectată.

Senatorul Cornel Popa (PNL) l-a interpelat recent pe premierul Emil Boc vizavi de propunerile pe care Secretariatul General al Guvernului i le-a făcut primului ministru cu privire la reorganizarea ANSVSA. Popa a făcut şi o declaraţie politică în Parlament pe această temă, sesizat fiind de Sindicatul Liber din DSVSA Sălaj şi de Colegiul Medicilor Veterinaj Sălaj. Senatorul spune că din Bihor nu a primit, încă, nicio sesizare.

Dincolo de problema celor 2.500 de angajaţi ce ar putea fi disponibilizaţi prin propunerea SGG, Popa arată că propunerea privatizării laboratoarelor de analiză „va duce în mod sigur la perturbarea inclusiv a activităţii de control”. De asemenea, dat fiind că ANSVSA funcţionează după un modl dat de Comisia Europeană, se pune acum problema încălcării acordurilor privitoare la siguranţa alimentelor în cadrul statelor membre UE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *