Se pregătește axa Velența – Nufărul – Universitate – Real

drum Velenta Nufarul UniversitatePrimăria pregătește o nouă axă de transport în Oradea, care să lege Velența – Nufărul – zona Horea – Universitate/Real Hypermarket.

Primarul Bolojan are în vedere construcția unui nou pod peste Peța, ca parte a unui proiect ce include construcția unei străzi nou-nouțe pe terenul viran de lângă Lotus. Ruta va fi prelungită prin investițiile din zona Pieței 22 Decembrie, ce includ ridicarea unui alt pod peste Peța.

„Axa de circulaţie va traversa zona dintre Peţa şi Lotus, va exista un pod peste pârâul Peţa amenajat spre str. Prieteniei, acesta va fi un pod pentru trafic uşor, care va permite accesul auto în zonă. Lucrările se vor derula în două etape: în prima etapă se va realiza axa principală de circulaţie între cartierele Nufărul şi Velenţa, iar în a doua etapă se vor amenaja parcările şi accesele secundare, respectiv str. Tăbăcarilor, str. Eforiei”, a spus miercuri Bolojan. Cele trei străzi pomenite de primar se află toate în Seleuș-Velența, în spatele complexului comercial Lotus.

De altfel, complexul comercial va fi conectat la noua rută, printr-un drum din capătul străzii Meiului (ce facilitează azi accesul la complexul comercial, până la parcarea subterană de la Carrefour) până la podul peste Peţa. Lungimea sa: aproximativ 600 de metri.

Primăria a imaginat o rută ce continuă de-a lungul Peței, pe strada Atelierelor și apoi prin prelungirea străzii Toamnei, care va permite atât accesul Centru – Horea – Cantemir, cât și spre Universitate, respectiv spre hypermarketul Real. Totul fără să mai fie nevoie de traversarea zonei centrale a oraşului. Pentru ca acest lucru să fie posibil, în aria Pieței 22 Decembrie – strada Vaporului, în această perioadă se amenajează un pod peste Peța.

Lucrările, din vară

Momentan, municipalitatea a comandat studiul de fezabilitate, care va fi aprobat în şedinţa Consiliului Local la sfârşitul lunii martie, urmând ca până în luna aprilie să fie finalizat proiectul tehnic. Procedura de licitaţie se va desfăşura în a doua jumătate a lunii aprilie, după care vor începe lucrările în luna iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *