Purcoi de euro pentru modernizarea CET Oradea

CET Oradea

Borbely Laszlo, ministrul Mediului şi Pădurilor, a anunţat marţi că CET Oradea va fi retehnologizat pe banii Uniunii Europene. „În câteva luni de zile va fi pe lista proiectelor semnate, iar până în 2013 CET Oradea va fi retehnologizat în totalitate”, a spus ministrul. Se preconizează că până în 2013 valoarea investiţiilor se va ridica la 78 milioane de euro.

citeşte pe http://www.bihon.ro/

Laszlo Borbely

Ministrul Laszlo Borbely s-a aflat marţi la Oradea pentru a semna cu omologul său maghiar Fazekas Sandor potocolul comisiei mixte româno-ungare în domeniul protecţiei mediului. Protocolul se referă la teme precum colaborarea în cadrul Strategiei Dunării, absorbţia fondurilor europene, decontaminarea unor situri poluate, dar şi ariile protejate din zonele de frontieră şi problematica Roşia Montană.

Laszlo Borbely a ţinut să-şi exprime nemulţumirea faţă de absorţia fondurilor europene. „O problemă sensibilă, unde nu sunt mulţumit de activitatea noastră şi unde e bine să învăţăm de la partea ungară, este problema absorbţiei de fonduri europene”, a spus ministrul UDMR.

Reamintim că recent s-a anunţat mărirea preţului la gigacalorie în Oradea, cu 6,3%. Cum autorităţile locale ezită să suporte din bugetul local scumpirea, sunt şanse mari ca tot populaţia să plătească această creştere a preţului. Motive pentru scumpirea căldurii: CET cu tehnologie învechită, reţea de transport/distribuţie făcută ciur, subvenţii mici de la Stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *