Care e durata ideală a partidei de sex?

SexDin ciclul: „cercetătorii americani spun că”. Aşadar, cercetătorii americani de la  “Society for Sex Therapy and Research” au ajuns la concluzia că, în ciuda fanteziilor ce statuează că o partidă de amor reuşită trebuie să dureze toată noaptea, terapeuţii de cuplu consideră că durata medie ideală
a unui act sexual reuşit este de 7,3 minute.
Durata ideală a unui act sexual este între 3 şi 13 minute, sunt de părere cercetătorii, care au realizat un studiu pe un eşantion de 1.752 de cupluri. Persoanele intervievate aveau între 20 şi 45 de ani.
Ce zice un specialist român? “Sub două minute este, aproape, imposibil. În acest caz, este vorba, clar, de ejaculare precoce. În plus, mai sunt medici care spun că nici o durată de trei minute a unui act sexual nu este în regulă”, precizează prof. univ. dr. Voichiţa Mogoş, vicepreşedintele Asociaţiei pentru Medicina Sexualităţii din România (AMSR).
“Nu performanţa contează (…) Important este ca cei doi parteneri să atingă orgasmul, deşi femeile nu ajung întotdeauna în acelaşi timp cu partenerul la punctul culminant”, susţine prof. dr. Mogoş.
sharonstone_michaeldouglas_basic-instinct
Potrivit lui Eric Corty şi Jenay Guardiani, iniţiatorii cercetării americane, dacă o partidă de sex depăşeste 13 minute, atunci aceasta devine “prea lungă“, iar dacă un contact sexual durează numai un minut sau două, acesta este “prea scurt“.
“Ne place sau nu să acceptăm, aceasta este realitatea. La tinereţe dorinţa sexuală este mare, la maturitate atingem apogeul, iar la bătrâneţe organismul nu ne mai ajută, datorită faptului că hormonii sexuali sunt în scădere, deşi dorinţa persistă”, spune şi sexologul Gabriela Niţă.
sursa: Gândul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *