Oradea.ro, numai bun pentru amenzile de parcare…

masina lui bolojan, parcata peste marcajul rutier, in 2010Când e vorba despre stors banii contribuabililor, Primăria Oradea se mişcă tot mai bine. Ultima găselniţă: şoferii orădeni au acum posibilitatea să-şi plătească online amenzile cu care-i „cadoriseşte” Serviciul Parcări.

Iată ce ne transmite municipalitatea: „Plata amenzilor de parcare în termen de 48 de ore de la comunicare se poate efectua online, pe baza de CNP pentru persoanele fizice, respectiv CUI pentru persoanele juridice, accesand pagina de internet www.oradea.ro, secţiunea „Plăţi online”.

amenzionlineMai departe, cetăţeanul amendat e şi îndrumat, pentru a completa corect formularul de pe site-ul Primăriei. La tipul amenzii, se va selecta categoria „amenzi parcare AIO”, chiar şi în cazurile în care agentul constatator este de la Poliţia Locală. În căsuţa „explicaţie” se pot completa şi alte date, precum judeţul şi localitatea în care s-a primit amenda, instituţia ce a sancţionat şi alte explicaţii suplimentare, etc.

Când şi cât plătim?

În termen de 48 de ore de la comunicare, pentru notele de constatare se achită o taxă fixă, iar pentru procese verbale se achita jumătate din valoarea minimă a amenzii.

Dacă data plăţii taxei precizate în nota de constatare depăşeşte 48 ore de la comunicare, se va plăti jumătate din minimul amenzii precizate pentru întocmirea procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor.

Daca dată plăţii procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor depăşeşte 48 ore de la comunicare, se va achita întreaga sumă stabilită prin procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor.

citeşte http://www.bihon.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *