NASA: Nu suntem singuri în galaxie

prin universS-a făcut primul recensământ cosmic în galaxia noastră. Iar rezultatele sunt, la rândul lor, astronomice: avem de-a face cu cel puțin 50 de miliarde de planete în Calea Lactee. Și se estimează acum că
sunt pe puțin 500 de milioane de planete pe care poate exista viață în galaxie.  Aceste cifre au fost extrapolate în urma unor rezultate date de Kepler – telescopul NASA ce „vânează” planete.
Misiunea telescopului Kepler nu a fost aceea de a examina lumi individuale ci de a le da astronomilor o idee despre cât de multe planete, în special planete locuibile, pot exista în „Milky Way”. Pentru aceasta s-a trecut la examinarea unei mici părți din bolta cerească, noaptea. Cât de mică? Atât: 0,25%! Iar de aici s-a extrapolat.
Cifre minimale
Oamenii de știință ai NASA au plecat de la premisa că una din două stele (precum e Soarele pentru sistemul nostru solar) are planete și una din 200 de stele-Soare au planete ce pot fi considerate locuibile. Iar acestea sunt estimări pesimiste, deoarece stelele-Soare pot avea mai mult de o planetă iar Kepler nu a decelat încă și planetele ce sunt situate puțin mai departe de Soarele lor, așa cum e Pământul situat față de Soarele nostru.
Spre exemplu, să ne imaginăm că telescopul Kepler s-ar afla la 1.000 de ani-lumină de Pamant: s-ar uita spre Soarele nostru și ar observa planeta Venus, însă există doar o șansă din opt să observe și Terra, spun astronomii.
Să revenim la recensământul din Calea Lctee:  oamenii de știință de la NASA spun acum că sunt pe puțin 100 de miliarde de stele-Soare în galaxia nostră, iar anul trecut un om de știință de la Yale susține că de fapt 300 de miliarde de stele reprezintă o sumă mai aproape de realitate…
simpaticul ET
Așadar, avem de-a face cu miliarde și miliarde de lumi, ca să ne limităm doar la Calea Lactee. Iar oamenii de știință estimează la această oră că sunt circa 100 de miliarde de galaxii!
Șeful științific de pe telescopul Kepler, William Borucki, spune că aceste noi rezultate calculate pot induce „lumi” întregi de noi întrebări privind viața în alte părți ale cosmos-ului. „Următoarea întrebare este: de ce nu au ne-au vizitat?”, se întreabă Borucki. Poate, întrebarea nu-și are sensul. Sunt destui pe lumea asta convinși că am fost, suntem și vom fi în continuare vizitați…
sursa: Washington Post
[polldaddy poll=4584811]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *