Discovery, în ultima sa misiune

USA SHUTTLE DISCOVERY LAUNCH

Naveta spaţială Discovery a fost lansată cu succes joi noapte, la 23.50, ora României, de la Kennedy Space Center, în Florida, SUA. Nu au existat probleme înainte de lansare. Naveta spațială a fost lansată, finalmente, cu succes, după amânări ce au durat aproape 4 luni de zile, din cauza reparațiilor la rezervorul de carburant…

Discovery a intrat pe orbită la 00:02 (ora României), după un zbor perfect.

Vineri, echipajul navetei îşi va petrece ziua investigând straturile termice şi se vor pregăti de andocarea la Staţia Spaţială Internaţională, care va avea loc sâmbătă.

Naveta Discovery transportă pe Staţia Spaţială Internaţională  (ISS) Modulul Permanent Multifuncţional (PMM), care a fost transformat din modulul logistic multifuncţional Leonardo.

Ultimul zbor al navetei spaţiale Discovery, misiunea NASA STS-133, va transporta spre Staţia Spaţială Internaţională şi un experiment românesc, realizat de Dumitru Hasegan de la Institutul de Ştiinte Spaţiale din Bucureşti.. Cresterea şi Supravietuirea Fungilor Coloraţi în Spaţiu (CFA-A) este un experiment ce are ca scop determinarea efectelor pe care le are microgravitaţia şi radiaţiile cosmice asupra creşterii şi supravieţuirii speciilor de fungi.

Misiunea STS-133 a prevăzut două ieşiri în spaţiu ale astronauţilor pentru lucrări de întreţinere şi instalarea noilor componente.

Robonaut 2, sau R2, este primul robot umanoid în spaţiu care a zboară la bordul navetei Discovery şi va deveni un rezident permanent al ISS.

Membrii echipajului sunt comandantul Steve Lindsey, Eric Boe, Alvin Drew, Steve Bowen, Michael Barratt şi Nicole Stott, care vă va ţine la curent pe contul ei de Twitter.

Naveta Discovery a zburat pentru prima oară pe 30 august 1984, în misiunea STS-41D. Una din misiunile sale a fost lansarea în spaţiu a telescopului Hubble, în aprilie 1990. După această ultimă misiune, care va dura 11 zile, Discovery va fi zburat în cosmos de 39 de ori, mai mult ca oricare altă navetă.

Întoarcerea navetei Discovery înapoi pe Pământ va avea loc pe 7 martie, la ora 19.44 (ora României).

sursa: realitatea.net

VEZI VIDEO CU LANSAREA, AICI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *