Arteziană în mega-giraţie

artezianaMega-giraţia din Centrul civic va fi dotată şi cu o arteziană, ne anunţă municipalitatea. Criză sau nu, arteziana se va face, suntem asiguraţi.

In sedinta Consiliului Local din 23 februarie au fost aprobati deja indicatorii tehnico-economici pentru investitia de care va fi nevoie la realizarea fantanii.

Fantana va avea un rol nu doar decorativ, ci si biologic, si va avea astfel un efect benefic asupra mediului din zona aflata la intersectia strazilor Calea Clujului – P-ta 1 Decembrie – Cele Trei Crisuri -Calea Maresal Averescu, transmite Biroul de Presă al Primăriei Oradea.

In momentul de fata terenul din interiorul giratiei este traversat de o alee pietonala, de-a lungul careia sunt amplasate corpuri de iluminat. Fantana va fi prevazuta cu un joc de apa care va fi adiacent pietonalului. Coronamentul bazinului precum si jardinierele suprainaltate (in forma de bastioane) vor servi ca loc de odihna, renuntandu-se astfel la montarea de banci in spatiul respectiv. Totodata bazinul va avea in preajma un ceas stradal iar forma sa va fi o parafrazare a Cetatii Oradea, avand in vedere vecinatatea acesteia.

Valoarea totala a investitiei este de 78.317 Ron, precizeaza Biroul de presa al Primariei Oradea.

citeşte şi pe http://www.bihon.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *