Zădărnicie la Consiliul Judeţean. Pe de o parte, se constată neputinţa conducerii CJ de a-şi trece hotărârile, în timp ce liberalii urmăresc să evidenţieze, cu orice chip, slăbiciunea conducerii şi, prin atitudinea lor, caută să slăbească autoritatea lui Ioan Mang în PSD. Deocamdată, fără succes.
Liberalii refuză să participe la şedinţa extraordinară de îndată convocată azi-dimineaţă de preşedintele Pasztor, exclusiv pentru acordarea salariilor mărite pentru angajaţii CJ Bihor. Prin vocea consilierului judeţean Dacian Foncea, liberalii îşi anunţă neparticiparea la şedinţa extraordinară de îndată, convocată astăzi pentru ora 15. Chiar dacă preşedintele Pasztor a convocat-o exclusiv pentru a fi votate noile salarii mărite ale angajaţilor Consiliului Judeţean şi ale celor ce lucrează în structurile din subordine. Astfel, salariile angajaţilor CJ nu vor putea fi acordate la termen, joi. “Găseşte doamna secretar o soluţie legală când vine din concediu. Nu văd să fie un impediment”, afirmă Foncea. Confruntat cu poziţia conducerii CJ, care susţine că salariile nu pot fi acordate în niciun chip, fără o nouă hotărâre, din cauza vidului legislativ, Foncea afirmă că “ne asumăm acest lucru”! “Ca să evităm un posibil nou circ, că iar aduce pe ordinea de zi validarea sau amână iar şedinţa, ca să evităm ţigănia aia, nu vom merge”, anunţă Foncea.
Cheia – tot la (in)validarea consilierului nr. 18
În schimb, liberalul aşteaptă convocarea cât mai urgentă a şedinţe ordinare, pentru votarea salariilor, a bugetului rectificat şi a modificărilor la proiectele depuse pe fonduri europene. De asemenea, Foncea anunţă că liberalii vor exprima un vot pentru validarea (sau nu) a consilierului judeţean PSD Szatmari, cel care ar reda majoritatea de +1 coaliţiei PSD, UDMR, ALDE. Doar că motivaţia oficială a refuzului PNL de a vota până acum validarea acestuia ţine de contestarea în instanţă de către Ana Maria Tiron a ordinului prefectului de invalidare a funcţiei acesteia de consilier judeţean PSD. Iar dacă decizia instanţei nu vine până la şedinţa ordinară pe octombrie, rămâne de văzut ce vor face liberalii. “Suntem nişte procese în condiţii de nemanifestare a votului. Astfel, procesele lui nu au obiect, pentru că nu am votat. De aceea, calificăm că dl Szamari nu este eligibil, pentru că instanţa nu a stabilit încă acest lucru”, afirmă Foncea, chit că adversarul politic Ioan Mang şi prefectul Ioan Mihaiu subliniază că ordinul prefectului este perfect valabil până ce instanţa ar stabili altfel…