Conducerea Judeţului câştigă procesul, dar are nevoie de PNL

Conducerea Consiliului Judetean a trecut cu bine de un punct critic in mandatul lor - procesul prin care PNL le contesta lui Mang, Pasztor si Bodea legitimitatea Foto CJB
Conducerea Consiliului Judetean a trecut cu bine de un punct critic in mandatul lor – procesul prin care PNL le contesta lui Mang, Pasztor si Bodea legitimitatea Foto CJB

Un punct critic pentru şefii de la Consiliul Judeţean a fost depăşit, prin decizia Curţii de Apel. Rămâne să îşi recapete majoritatea, cu votul… PNL!

Conducerea Consiliului Judeţean a câştigat bătălia cu PNL în instanţă. Liberalii au contestat modul în care fuseseră aleşi Pasztor Sandor, Ioan Mang şi Traian Bodea la conducerea Judeţului. Liberalii chiar câştigaseră în primă instanţă, la Tribunal. Dar, joi, Curtea de Apel Timişoara a dat-o la întors, dând dreptate celor trei, în procesul cu liberalii conduşi de Ilie Bolojan. Mai mult, instanţa superioară obligă PNL Bihor la despăgubiri de judecată.
Înainte de pronunţarea instanţei, pesedistul Ioan Mang se arătase optimist, încercând să demonstreze de ce sentinţa Tribunalului Bihor este una incorectă. În cele din urmă, Curtea de Apel a emis o sentinţă definitivă, casând ce stabilise anterior Tribunalul. Această decizie a curţii din Banat ar trebui să conducă la o liniştire a apelor în sânul Consiliului Judeţean.

Se topeşte icebergul PNL?

Până acum, liberalii au adoptat o poziţie de Opoziţie dură, dusă până la extrem. Se aşteaptă ca nihilismul liberalilor să se termine o dată tranşată problema, iar cei trei şefi de la CJ îşi doresc ca primul semn spre normalitate să fie validarea noului consilier judeţean PSD cu care şi-ar recupera majoritatea. Au, însă, nevoie şi de votul liberalilor. Pentru că altfel, în condiţiile unul plen în care voturile Puterii şi ale Opoziţiei rămân egale, 17 la 17, de pierdut au în primul rând bihorenii.

Proiectele adoptate în plenul CJ Bihor sunt, în primul rând, destinate bihorenilor. Indiferent că este vorba despre Drumul Apusenilor sau despre proiectul strategic pe sănătate pentru judeţul Bihor, din care partea leului şi-o taie infrastructura spitalicească din Oradea. 

Mai multe, pe BIHON

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *