PNL continua sa joace dur, iar conducerea CJ Bihor refuza sa danseze dupa cum canta liberalii. Singurii care pierd sigur sunt bihorenii. Proiecte pe fonduri europeni ce stagneaza, din cauza incrancenarii politice duse la maxim!
UPDATE Totuşi, rămâne întrebarea dacă şedinţa de săptămâna trecută a fost statutară, de vreme ce nu s-a îndeplinit cvorumul minim de prezenţă, de 18 consilieri judeţeni. În această situaţie, şedinţa de săptămâna trecută ar putea să rămână necalculată în linia celor trei şedinţe ordinare prevăzute de lege, timp în care, dacă Consiliul nu adoptă nicio hotărâre, poate fi dizolvat. De altfel, liberalii, prin vocea lui Ionel Avrigeanu, susţin că şedinţa de săptămâna trecută nu a fost statutară iar legea face vorbire despre şedinţele ordinare. Or, şedinţe ordinare pot fi convocate doar o dată pe lună… Ceea ce înseamnă că doar şedinţa ordinară din noiembrie ar putea fi luată în calcul ca fiind a treia şedinţă fără hotărâre luată, dacă se va ajunge în acea situaţie. Între timp, tot legea spune că CJ poate fi dizolvat dacă nu ia hotărâri vreme de două luni.
///
Consilierii judeţeni PNL au refuzat să îl valideze pe Adrian Szatmari consilier judeţean PSD, în locul Anei Maria Tiron, exclusă din partid.
Motivaţia invocată de liderul liberalilor, Ionel Avrigeanu: faptul că Tiron a contestat în contencios administrativ Ordinul prefectului Mihaiu, de revocare a sa din funcţie!
Liberalii au cerut scoaterea de pe ordinea de zi a validării lui Szatmari, ceea ce preşedintele Pasztor a refuzat. Prin urmare, propunerea PNL a căzut, cu un vot de 17 la 17, după care şi ordinea de zi a căzut la vot, coaliţia PSD – UDMR – ALDE şi grupul PNL întrunind fiecare câte 17 voturi! Şedinţa a fost închisă după acest moment ce constituie o premieră în istoria Consiliului Judeţean Bihor.
Astfel, nu s-au putut vota alte proiecte importante, precum stabilirea noilor salarii ale angajaţilor Consiliului Judeţean, proiectul Drumul Apusenilor, modificarea formei juridice a Parcurilor Industriale Bihor SRL, aprobarea obiectivelor şi criteriilor de performanţă la Aeroportul Oradea sau însuşirea inventarului public şi privat al judeţului Bihor.
Proiecte importante aşteaptă
Astfel, nu s-au putut vota alte proiecte importante, precum stabilirea noilor salarii ale angajaţilor Consiliului Judeţean, proiectul Drumul Apusenilor, modificarea formei juridice a Parcurilor Industriale Bihor SRL, aprobarea obiectivelor şi criteriilor de performanţă la Aeroportul Oradea sau însuşirea inventarului public şi privat al judeţului Bihor.
De asemenea, pe ordinea de zi figurau două proiecte de hotărâre relevante pentru înaintarea proiectului strategic pe fonduri Ro – Hu pentru judeţul Bihor. De asemenea, un proiect de hotărâre pentru crearea de piste de biciclete în arealul transfrontalier Bihor – Hajdu Bihar.
Alte două proiecte de hotârâre vizau terenul pe care CJ vrea să îl dea către AJOFM pe str. Blajovici, pentru ridicarea unui centru de cercetare, blocat până acum de liberali. De asemenea, CJ Bihor avea pe ordinea de zi cedarea unui teren din faţa clădirii Teatrului de Stat Oradea către Primărie, pentru ca aceasta să pietonalizeze Piaţa Regele Ferdinand, inclusiv prin tăierea arborilor tuia.
Spre alegeri anticipate
Este a doua oară când Consiliul Judeţean nu poate adopta nicio hotărâre în plenul său, în decurs de o săptămână. Conform legii, dacă şi la următoarea şedinţă de CJ nu se adoptă nicio hotărâre, instanţa judecătorească poate dizolva Consiliul Judeţean şi în această situaţie se vor putea organiza alegeri anticipate!