Refresh PNL a la Bolojan

refresh PNL a la bolojanConsultând lista candidaților eligibili ai PNL Bihor pentru Parlament, pot fi trase rapid câteva concluzii.

Iată lista:

Senat:

1 Cornel Popa

2 Nicolae Suciu

Camera Deputaților

1 Gavrilă Ghilea

2 Sorin Bușe

3 Florica Cherecheș

4 Ioan Cupșa

Pe poziții neeligibile :

5 Călin Puia 

6 Lucia Varga.

Iată concluziile :

Ilie Bolojan a încercat o mica reforma a PNL Bihor, dar Cornel Popa și Gavrila Ghilea rămân în continuare grei în filiala, fiind capi de lista. Putem intelege de aici ca Bolojan este un tip cat se poate de pragmatic și nu a fost dispus sa riște susținerea din teritoriu a unor candidați de import cu pretul înlăturarii “talibanilor” Popa și Ghilea, care au primarii lor. Și nu sunt putini. Dimpotriva, mobilizarea acestora va fi esențială în campania electorala, pentru PNL.

Implanturile lui Bolojan – ministrul Bușe și ginecologul Suciu – trebuie sa se mulțumească cu poziții secunde pe liste, Suciu fiind chiar în pericol sa nu prindă Senatul.

Dacă vine candidat asa cum este de așteptat, ar va putea înțelege faptul ca toată anunțurile ministrului transporturilor favorabile Bihorului au avut un caracter vădit electoral.

Mica revoluție declanșată de Lucia Varga a rămas fără efect, cel puțin pentru ea, personal. Deși fostă ministră, Varga nu a mai reușit să-și convingă șefii și colegii de partid. Semn ca a greșit prin zone importante în ultimii ani.

De asemenea, primarului de Rieni, tupeistul Gheorghe Bota, i s-a aratat unde ii este locul, electoratul PNL putand răsufla acum liniștit. Atât cât poate…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *