Stan Bolovan la Teatru, proiecte cu bolovani prin oraş

Pliant Bolojan in cutiile postale ale oradenilor. Proiecte cu bolovani si prin oras.
Pliant Bolojan in cutiile postale ale oradenilor. Proiecte cu bolovani si prin oras.

Teatrul de păpuşi din structura Teatrului Regina Maria Oradea are un umor (in)voluntar în prag de campanie electorală. Între timp, ies la iveală “bolovanii” de prin oraş.

Pentru sâmbătă, 7 mai, Teatrul a programat piesa – poveste pentru copii intitulată nici mai mult, nici mai puţin, decât “Stan Bolovan – Spaima Zmeilor”. Bilete pot fi găsite şi aici. Nu ştiu dacă are legătură sau nu cu faptul că Daniel Vulcu, managerul TRM, nu mai figurează pe lista lui Bolojan cu candidaţi pentru Consiliul Local Oradea.

În schimb, în această perioadă continuă să crape Piaţa Unirii, ce aduce tot mai mult cu o sufragerie plină de bibelouri, cum scrie colega mea jurnalistă Cristina Ghilea. Vezi articolul Piata Unirii – o sufragerie a Oradiei. La fel, abia predată de Primărie către Administraţia Domeniului Public, Piaţa Rogerius dă primele semne de oboseală – Piata Rogerius, mega investitie sifonata pe la colturi.

Între timp, asistăm la episodul II al serialului “Final de sezon la Termoficare”. Dintr-o bâlbâială în alta, Termoficare Oradea SA anunţă că întrerupe furnizarea agentului termic, după ce a evitat să repornească termoficarea acum o săptămână, în ciuda frigului din case – Termoficare porneste din nou incalzirea.

2,7% – orădenii interesaţi află acum care este aportul la bugetul local al mult-lăudatelor companii rezidente în Parcul Industrial Eurobusiness, raportat la sumele vărsate de toate persoanele juridice din Oradea, ce nu beneficiază de facilităţi precum cei din Parcul Industrial. Detalii, în articolul Cu cât contribuie parcurile industriale la bugetul Oradiei?

În fine, a apărut în Oradea o nouă ciudăţenie în materie de marcare şi semnalizare rutieră: zebrele gemene de lângă Parcul 1 Decembrie sau, dacă vreţi, zebra-cămilă cu două cocoaşe. Vezi aici – Super-trecere de pietoni la patrat.

Totul, în timp ce primarul Ilie Bolojan se laudă prin cutiile poştale ale orădenilor cu măreţele realizări din mandatul 2012 – 2016, unde, desigur, nu sunt evidenţiate problemele cu care se confruntă unele dintre aceste proiecte, îndeosebi din cauza heirupismului specific: Pliante cu Bolojan in cutiile oradenilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *