Cornel Borza – “tepe lepe” cu PNL-ul Mălan prin urzicile politicii

Cornel Borza, candidatul lui Mircea Malan
Cornel Borza, candidatul lui Mircea Malan

Mircea Mălan nu vrea să scape prilejul. E hotărât. Bolojan îi e aproape. Partidul e mare. Gălbiorii şi portocalele trag la acelaşi ham (sau jug?). Toate stelele se aliniază pentru un nou şef la Consiliul Judeţean care să pună cu adevărat Bihoru’ pă primu’ loc (sîc).

 

Chit că avioanele ce-or zbura din Oraghe’ spre alte zări cât de curând, dac-or fi să fie, ‘or zbura pe pe urma mandatului popian – adică al lui Cornel Popa cel aşezat de unii într-o staţiune balneară…

Revenim la Mălan. Sau la Cornel? Cum care Cornel? Candidatu’! Cornel Borza – folcloristul iubit al Bihorului, candidat PNL pentru a fi ales în Consiliul Judeţean, dacă nu se schimbă horoscopul. Acel Cornel cu care Mălan va face campanie electorală peste tot prin Bihor, pentru că nu-i va fi greu lângă Borza-cel-cunoscut-de-toţi-bihorenii-cu-trecere-mai-ales-in-mediul-rural. Acel Cornel Borza alături de care Mălan va urca Bihoru’ “tepe-lepe” până în fruncea ţării. Asta dacă Borza nu se va mulţumi cu un culcuş călduros oferit de partid, prin marea sa mărinimie. Deci, “tepe-lepe” cu Bihorul în frunte!! Lasă tu vrăjeala că Banatu’ e fruncea. Oraghe’ şi Bihoru’ ‘or fi fruncea şi le arătăm noi şi clujenilor că folclorul, râul, ramul crişan sunt superioare, iar bihoreanu’ e mai aprig ca olteanu’. Chit că horim pe “tepe-lepe” şi avansăm cam tot aşa.

Iată, deci, cum PNL-ul cuplului-monolit BolojanMălan nu încetează să surpinză. Face noi achiziţii. Altele decât primarii pesedişti. Nu, acum vin staruri adevărate pentru Dream Team-ul care va trebui să ne aducă lauri olimpici în 2020. O ba?!

Sper că noi, bihorenii, nu vom rămâne doar cu “tepe-lepe” şi cu praful de pe tobă (şi din case), iar la finalul mandatului terţiar mahării liberali nu îşi vor lua acasă drojdia cea bună pentru a o dospi apoi prin alte zări, mai călduroase, la umbra vreunui cocotier ce îi vor fi făcut mai deştepţi decât l-a deşteptat mărul pe Newton…

În loc de imn electoral al PNL, mai ales că “Verde înrourat” nu-i prea prinde pe peneliştii vechi:

[youtube]mIEGdfywdBU[/youtube]

Citeşte şi:

CET pe gaz, tichia de margaritar a Oradiei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *