Aberant: Turneul ATP din Bucureşti – închis de ISU!

Ilie Năstase şi Ion Ţiriac şi-au făcut o ultimă poză, cât se poate de tristă, în faţa porţilor închise ale Arenei Centrale de la baza BNR
Ilie Năstase şi Ion Ţiriac şi-au făcut o ultimă poză, cât se poate de tristă, în faţa porţilor închise ale Arenei Centrale de la baza BNR

Turneul ATP de la Bucureşti va deveni istorie, din 2017. Excezul de zel al ISU şi delăsarea autorităţilor fac victimă tenisul. Şi, implicit, sportul românesc, ce avea nevoie de acest turneu. 

 

Revoltat de faptul că arena centrală nu va putea fi folosită, din pricina lipsei avizului ISU, Ion Ţiriac a decis să vândă licenţa turneului “BRD Năstate – Ţiriac Trophy”, imediat după finalizarea turneului din acest an.

Decizia vine după 21 de ani de continuitate şi nimeni nu îl poate acuza pe Ţiriac, cel care îşi aminteşte cum în anii ’70, Statul Român comunist a construit de la zero arena centrală “în doar şapte zile”. Iată că acum, Statul Român nu e în stare s-o menţină funcţională. Ba mai mult, ISU refuză să acorde avizul şi, implicit, alungă din Bucureşti tenisul de top din ATP şi WTA. BNR nu a mai putut investi în arena centrală din 2007, datorită unui condiţionalităţi pe care eu personal nu le pot înţelege. Cum BNR nu a mai făcut-o, nici Guvernul nu a mişcat vreun deget!

teren-central-brd-nastase-tiriac-trophy
Terenul central al BRD Năstase – Ţiriac Trophy pentru ediţia 2016

Ultima ediţie a BRD Năstase – Ţiriac Trophy îşi joacă meciurile pe terenurile alăturate din complexul de tenis, iar “arena centrală” este una cu doar două tribune laterale. Ţiriac afirmă că vinde turneul deoarece nu vrea să-şi păteze imaginea, în lumea tenisului. Îl cred. E jenant să aduci să joace la Bucureşti în faţa a doar două tribune, ca la un turneu semiprofesionist oarecare, jucători precum Karlovic, Tomic, Delbonis, Verdasco, Garcia-Lopez sau Baghdatis.

Îl înţeleg. Bătaia de joc este prea mare. Ca unul care am fost pe arena centrală de la baza BNR de mai multe ori, nu pot pricepe de ce această arenă outdoor nu a primit avizul ISU. Nu e spaţiu închis, iar evacuarea se face rapid, în caz de incendiu. Dar, ca la noi la nimeni. Am avut Arena Naţională închisă vreme de jumătate de an din motive ridicole, iar acum alungăm tenisul din Bucureşti din aceleaşi motive ridicole.

Aşa e la români: după ce era să te îneci, te apuci să-l înveţi şi pe peşte să înoate.

Schizofrenia continuă. Tragedia Colectiv face noi victime. De astă dată tenisul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *