Româncele zboară spre Rio!

Cristina Neagu Foto: GSP.ro / Cristi Preda
Cristina Neagu Foto: GSP.ro / Cristi Preda

Fly, fly România! România tocmai s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, învingând Danemarca la ea acasa, scor 32 – 25. Scorul este mincinos, victoria româncelor zburătoare fiind mult mai clară decât o arată tabela. 

 

Româncele suedezului Tomas Ryde au ajuns să dea de pământ cu nordicele, într-un stil… nordic. O Naţională a României extrem de dinamică, rapidă şi agresivă, ce învingea Norvegia fără drept de apel, la Cluj şi care, iată, a distrus Danemarca, după ce în decembrie o învingea în prelungiri şi în sferturile Mondialelor din Danemarca.

Sigur, între cele două partide de acum, a fost meciul pierdut clar pe pământ norvegian, dar trebuie să ţinem cont că antrenorii noştri au menajat unele titulare, în vederea partidei de această seară cu Norvegia, pentru JO de la Rio, ce vor avea loc între 5 şi 21 august 2016.

Urmează meciurile cu Uruguay şi Muntenegru din grupa de la Aarhus (Danemarca), iar primele două merg mai departe. Învingând Danemarca, fetele noastre au rezolvat problema rapid.

E îmbucurător faptul că fetele noastre nu mai stau doar în Cristina Neagu. Naţionala României este acum o echipă în adevăratul sens al cuvântului. România înseamnă şi Buceschi, Ungureanu, Manea, Elisei, Perianu, Chiper, Chintoan sau Munteanu.

Româncele au ajuns să învingă nordicele tot mai uşor
Româncele au ajuns să învingă nordicele tot mai uşor

Acum, copy-paste din GSP.ro, despre momente surprinse de către reporterul Gazetei de la antrenamentul româncelor dinainte de meciul cu danezele:

“Asemenea militarilor, în pas de defilare, jucătoarele române strigă în timp ce se antrenează în Ceres Arena din Aarhus. Gabi Perianu, interul stânga, e cea care a compus imnul. Și tot ea e ”gradatul” care strigă imnul, acompaniată imediat de ceilalți ”soldați”.

Suntem lot de campioane,
Nu găsim deloc rivale!
Orice țară întâlnim,
Noi pe toate le-njosim!
Pe teren suntem unite,
Afară nedespărțite.
Noi luptăm pentru români,
Peste toți suntem mai buni.
România! România! România!”

#BravoFETELOR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *